ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος ατυχημάτων στη Λεμάν

κίνδυνος-ατυχημάτων-στη-λεμάν-809626

Κίνδυνος ατυχημάτων για μικρά παιδιά, περιπατητές και θαμώνες καταστημάτων εστίασης στην οδό Λεμάν στις Αλυκές. Η Λεμάν, που είναι χαρακτηρισμένη ως πεζόδρομος, μετατρέπεται σε… δρόμο, από επιτήδειους που μπαίνουν μέσα με δίκυκλα μοτοποδήλατα, αδιαφορώντας για τη σωματική ακεραιότητα όσων ανυποψίαστων κυκλοφορούν στον πεζόδρομο. Η Τροχαία Βόλου έχει ήδη ξεκινήσει ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή, καθώς τα προβλήματα δεν περιορίζονται στη Λεμάν. Στην οδό Βάκχου -πρώτη παράλληλη της Λεμάν- που λειτουργεί ως διπλής κυκλοφορίας, σημειώνονται μποτιλιαρίσματα εξαιτίας των παράνομα παρκαρισμένων οχημάτων, την ίδια ώρα που τα τρία πάρκινγκ της περιοχής είναι άδεια!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κάτοικοι των Αλυκών από το 2012 βλέπουν το ίδιο σκηνικό να επαναλαμβάνεται στον πεζόδρομο της Λεμάν: μηχανάκια μπαίνουν μέσα αδιαφορώντας για τους κινδύνους που προκαλούν. «Είναι θαύμα ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα», λένε κάτοικοι που φοβούνται ακόμη και παρατήρηση να κάνουν στους παράνομους οδηγούς, οι οποίοι πολλές φορές εμφανίζουν επιθετική συμπεριφορά.

Το περασμένο Σάββατο το πρωί σημειώθηκε περιστατικό μεταξύ δικυκλιστή που είχε μπει παράνομα στον πεζόδρομο και του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου. Όταν ο δεύτερος του έκανε παρατήρηση, ο οδηγός αντέδρασε απειλώντας.

Κάτοικοι της περιοχής που βιώνουν συνεχώς παρόμοιες καταστάσεις έχουν συγκεντρώσει 650 υπογραφές ζητώντας τη λήψη μέτρων για να λειτουργεί ο πεζόδρομος ως πεζόδρομος κι όχι ως δρόμος για επιτήδειους.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τροχαίας Βόλου, Αθαν. Κουλούρη, η Τροχαία κάθε χρόνο κάνει εξορμήσεις στην περιοχή. «Το πρόβλημα είναι γνωστό. Με τις δυνάμεις που έχουμε, στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων μας, κάνουμε ελέγχους και θα γίνουν και φέτος το καλοκαίρι», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η δύναμη της τροχαίας είναι μικρή και το πεδίο της αρμοδιότητάς της μεγάλο: από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες μέχρι τα κομβικά σημεία, ενώ από αύριο Τετάρτη θα επωμιστεί τη διευθέτηση της κυκλοφορίας στον υπό κατασκευή νέο κυκλικό κόμβο που ξεκινά στη Λαμπράκη με Παπαδιαμάντη.

«Δυστυχώς στην προσπάθεια που κάνουμε στις Αλυκές δεν έχουμε αρωγό τη Δημοτική Αστυνομία. Θα μπορούσε η δημοτική αρχή να διαθέσει δύο δημοτικούς αστυνόμους στη Λεμάν. Αυτό θα ήταν μία… σταγόνα βοήθειας στο έργο της Τροχαίας. Δεν το έχει κάνει και φοβάμαι ότι δεν θα το κάνει και φέτος. Εμείς πάντως καλούμε τον δήμο να το κάνει», υπογράμμισε ο κ. Κουλούρης.

Ξήλωσαν πινακίδες από τη Βάκχου

Την περασμένη Παρασκευή η Τροχαία Βόλου προχώρησε σε επιχείρηση στην οδό Βάκχου, στην πρώτη παράλληλη πάνω από τη Λεμάν. Ο δρόμος που λειτουργεί ως διπλής κατεύθυνσης τα τελευταία δύο χρόνια (μέχρι και πρότινος λειτουργούσε ως μονόδρομος για το καλοκαίρι), χρησιμοποιείται από επισκέπτες και κατοίκους ως… πάρκινγκ.

Η στάση και στάθμευση απαγορεύεται στη Βάκχου, ωστόσο στον δρόμο παρκάρουν δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμα. Την ίδια ώρα, τα τρία πάρκινγκ, που μάλιστα προσφέρουν ελεύθερη είσοδο, παραμένουν άδεια.

Στην εξόρμησή της η Τροχαία «ξήλωσε» 20 πινακίδες παράνομα σταθμευμένων οχημάτων. Η αφαίρεση πινακίδων συνεπάγεται πρόστιμο 40 ευρώ και αφαίρεση για 20 ημέρες και της άδειας κυκλοφορίας.

«Είχαμε διαμαρτυρίες από δημότες που μας έλεγαν ότι ούτε για ένα μπάνιο δεν μπορούνε να πάνε. Θα πρέπει όλοι να συμμορφωνόμαστε στους κανόνες που υπάρχουν. Οι ελευθερίες του ενός σταματούν εκεί που ξεκινούν οι ελευθερίες του άλλου», υπογράμμισε ο διοικητής της Τροχαίας Βόλου, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου