ΤΟΠΙΚΑ

Δικαιώθηκαν 68 πρώην συμβασιούχοι του Δήμου Βόλου

δικαιώθηκαν-68-πρώην-συμβασιούχοι-του-δ-809695

Εφεση κατά απόφασης που δικαιώνει 68 πρώην εργαζόμενους – συμβασιούχους θα καταθέσει ο Δήμος Βόλου, όπως κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Όπως έγινε γνωστό, στις 5 Ιουνίου επιδόθηκε στον Δήμο Βόλου η αριθμ. 94/2018 απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου,σύμφωνα με την οποία γίνεται μερικά δεκτή η αγωγή που κατέθεσαν τον Φεβρουάριο του 2017 68 πρώην συμβασιούχοι, που ζητούν την καταβολή επιδομάτων Χριστουγέννων και αργίας.

Η απόφαση υποχρεώνει τον δήμο να καταβάλλει στους ενάγοντες, νομιμοτόκως (6% ετησίως) από την επομένη της επίδοσης της αγωγής και μέχρι την πλήρη εξόφληση, τα εξής ειδικότερα ποσά: 2.000 ευρώ σε 57 εργαζόμενους, σε έναν 1.415,25 ευρώ, σε 9 εργαζόμενους το ποσό των 942,35 ευρώ, ενώ μόνο για έναν εργαζόμενο απορρίφθηκε η αγωγή.

Ωστόσο, σύμφωνα με εισήγηση της νομικής υπηρεσίας, «η απόφαση αυτή είναι βλαπτική για τον Δήμο Βόλου και επειδή σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 η Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει για την άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων και των ενδίκων μέσων, σύμφωνα δε με τις διατάξεις της παρ. 2 για την περίπτωση του εδ. ιγ΄ του προηγούμενου άρθρου, η απόφαση λαμβάνεται ύστερα από γνωμοδότηση δικηγόρου, η ανυπαρξία της οποίας συνεπάγεται ακυρότητα σχετικής απόφασης, εισηγούμαστε να αποφασίσετε την άσκηση εφέσεως κατά της προαναφερόμενης απόφασης, δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση (απόφαση Αρείου Πάγου) που να επιλύει οριστικά το νομικό ζήτημα».

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να τελεσιδικήσει η απόφαση για να μην ακυρωθεί, ο δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στην άσκηση έφεσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου