ΤΟΠΙΚΑ

Εκταση στη Χιλιαδού για την Πυροσβεστική

εκταση-στη-χιλιαδού-για-την-πυροσβεστ-851206

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι συζητήσεις που έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή του Βόλου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα πλαίσια της συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών για την αναζήτηση χώρου μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής.
Μετά από δύο προπαρασκευαστικές συναντήσεις το προηγούμενο διάστημα, χθες ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Παν. Γάτο και τον Υποδιοικητή κ. Μιχελάκη.
Ο δήμαρχος Βόλου εξαρχής έχει προτείνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία την παραχώρηση έκτασης που βρίσκεται στην περιοχή της Χιλιαδούς που είναι ιδιοκτησίας του Δήμου και συνορεύει στον Περιφερειακό, δύο περίπου στρεμμάτων, που κρίνεται κατάλληλη προκειμένου να ανεγερθεί ένα σύγχρονο κτίριο που θα στεγάσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Βόλου.
Χθες ο κ. Αλέκος Βούλγαρης στη συνάντηση που είχε με τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τους υπέδειξε μάλιστα και τα τοπογραφικά της συγκεκριμένης έκτασης και συζήτησαν όλες τις διαδικασίες προκειμένου να δρομολογηθεί η μετεγκατάσταση της υπηρεσίας.
Ο δήμαρχος Βόλου αναμένεται στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να ενημερώσει το Σώμα για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ χθες κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αλ. Βούλγαρης επισήμανε την ανάγκη άμεσα να διευθετηθούν οι σχετικές διαδικασίες για να ανοίξει ουσιαστικά ο δρόμος της μετεγκατάστασης σε ένα χώρο που θα είναι αφενός λειτουργικός και αφετέρου θα παρέχει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου τη δυνατότητα ανάπτυξης του σύγχρονου εξοπλισμού της.

Σημειώνεται ότι το κτίριο που στεγάζεται σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου, το οποίο εφόσον βέβαια μετεγκατασταθεί η Υπηρεσία θα αξιοποιηθεί αναλόγως.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου