ΤΟΠΙΚΑ

Γιατροί και εκπαιδευτικοί της προσφοράς στηρίζουν το έργο της «Κιβωτού του κόσμου»

γιατροί-και-εκπαιδευτικοί-της-προσφο-810319

Μια τεράστια αγκαλιά έχει ανοίξει για την «Κιβωτό του κόσμου» στο Διμήνι, με 300 αιτήσεις εθελοντών, να έχουν υποβληθεί σε διάστημα ενός χρόνου, και τους ενεργούς εθελοντές που προφέρουν ήδη έργο, να ανέρχονται σε 200 περίπου. Τα 25 παιδιά που φιλοξενούνται στην τοπική δομή, γίνονται αποδέκτες της αγάπης του κόσμου, αλλά και της διάθεσης στήριξης του έργου της Κιβωτού από την τοπική κοινωνία, που εκφράζεται σε καθημερινή βάση.

Μεγάλος αριθμός εθελοντών, 80 περίπου, είναι εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις και τον ελεύθερο χρόνο τους, στην ενισχυτική διδασκαλία, περίπου 25 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων συμπαρατάσσονται εθελοντικά με το έργο και της ανάγκες της Κιβωτού, ενώ παράλληλα υπάρχουν εθελοντές που προσφέρουν έργο σε διάφορες δράσεις της καθημερινότητας της Κιβωτού, αλλά και όταν πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και γιορτές.

Στο μεταξύ, την καλοκαιρινή τους γιορτή πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη τα παιδιά που μεγαλώνουν στο σπιτικό της Κιβωτού του Κόσμου, στο Διμήνι του Βόλου. Ο π. Αντώνιος, «ψυχή» της Κιβωτού, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, έστειλε το δικό του μήνυμα ευγνωμοσύνης σε όλους τους ανθρώπους που στέκονται κοντά στον αγώνα του και αγκαλιάζουν όλη αυτήν την προσπάθεια του. Τα ίδια τα παιδιά κλείνοντας την πολύ όμορφη και συγκινητική γιορτή τους , την αφιέρωσαν τόσο στον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο όσο και στους ανθρώπους που στέκονται κοντά τους και ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο υποστηρίζει και γίνεται αρωγός και συμπαραστάτης στο έργου του πατρός και της Κιβωτού του Κόσμου.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Παιδικής Προστασίας του Οργανισμού, στο Διμήνι. Ο κόσμος κατέκλυσε τόσο τον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό χώρο της δομής, χειροκροτώντας και επιβραβεύοντας την προσπάθεια των παιδιών και κυρίως δείχνοντας τους την αγάπη και την στήριξή τους. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και η συγκίνηση, καθώς η μουσική και τα βίντεο και τα θεατρικά δρώμενα, αφορούσαν την καθημερινότητα και την πρόοδο των παιδιών στην Κιβωτό.

Η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη στο παράρτημα του Βόλου, Κατερίνα Μαρτίνη, ανέφερε ότι: «H καλοκαιρινή γιορτή των παιδιών, είναι ένα ταξίδι στην καλοσύνη της ψυχής, την αξιοπρέπεια και το φιλότιμο, τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και την ανιδιοτελή αγάπη, τονίζοντας ότι αν ενωθούν όλα αυτά μαζί συνθέτουν την Κιβωτό του Κόσμου».

Η Κιβωτός του Κόσμου με Ιδρυτή τον πατέρα Αντώνιο, « απαγκιστρώνει τα παιδιά και τις μητέρες από τον εγκλωβισμό που είχαν βιώσει σε επικίνδυνα μονοπάτια της ζωής τους, με τον πατέρα Αντώνιο να ανοίγει την καρδιά του και να απλώνει το χέρι σε κάθε παιδί, σε κάθε μάνα, σε κάθε οικογένεια που χρειάζεται στήριξη και διαρκή ενθάρρυνση για να ορθοποδήσει και να συνεχίσει με αξιοπρέπεια την ζωή του» επεσήμανε η ίδια.

Η προσπάθεια στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον απλό κόσμο και, όπως υπενθυμίζουν οι υπεύθυνοι της Κιβωτού, μπορεί κάποιος να την στηρίξει με τον πιο απλό τρόπο, καλώντας ή στέλνοντας μήνυμα στο 19828 με χρέωση 2,48€ ή καλώντας στα τηλέφωνα της δομής, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες και τους τρόπους στήριξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου