ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας από την Επιτροπή ενάντια στην καύση

συγκέντρωση-και-πορεία-διαμαρτυρίας-811874

Σε συγκέντρωση στον κυκλικό κόμβο στο ΚΤΕΛ και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το συγκρότημα Τσαλαπάτα, όπου θα διεξάγεται η ετήσια συνέλευση των βιομηχάνων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με επίσημο ομιλητή τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλα, και «χορηγό τον όμιλο της ΑΓΕΤ», θα προχωρήσει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Το ραντεβού δίνεται για αύριο, Σάββατο 23 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα.

«Θεωρούμε, ως Επιτροπή Αγώνα, ότι είναι ευκαιρία να δείξουμε στην κυβέρνηση και στους βιομηχάνους παραγωγής τσιμέντου ή άλλου είδους ότι η βολιώτικη κοινωνία ανησυχεί έντονα για την υγεία της, το περιβάλλον και την τοπική οικονομία, και δεν εφησυχάζει με στημένους ελέγχους και μετρήσεις», ανέφερε το μέλος της Επιτροπής, Βάλμη Παπαδοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι σε γραφείο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

«Στόχος μας είναι, και θα το ζητήσουμε, να δούμε τον υφυπουργό και να μας επιτραπεί να εκθέσουμε τις απόψεις και τις θέσεις μας», είπε από την πλευρά της το μέλος της Επιτροπής, Ιφιγένεια Ηλιοπούλου.

Εξάλλου, ο κ. Τάκης Κολώνιας, επικαλέστηκε στην αρχή της προφύλαξης και ζήτησε να σταματήσει η καύση σκουπιδιών, δεδομένου ότι υπάρχει λογική επιστημονική ένδειξη ότι βλάπτει τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής, Στέλιο Λημνιό, στις 7 Νοεμβρίου 2018 εξετάζεται από το ΣτΕ προσφυγή της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας και του ΠΑΝΔΟΙΚΟ ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Η τοπική επιτροπή προσανατολίζεται να κάνει επίσης προσφυγή στο ΣτΕ για το ίδιο ζήτημα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου