ΤΟΠΙΚΑ

Διέξοδο σε 400 και πλέον οικογένειες το Κοινωνικό Φροντιστήριο

διέξοδο-σε-400-και-πλέον-οικογένειες-το-κ-812676

Διέξοδο σε 400 και πλέον οικογένειες του Βόλου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και που δεν θα μπορούσαν να έχουν εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, έχει δώσει την τελευταία πενταετία το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο που στελεχώνεται από εθελοντές εκπαιδευτικούς θα συνεχίσει για έκτη συνεχόμενη χρονιά τη λειτουργία του, στο πλευρό των μαθητών που θα δώσουν τη «μάχη» των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια.

Ηδη την περασμένη Δευτέρα 18 Ιουνίου ξεκίνησαν οι εγγραφές μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου. Οι εγγραφές θα συνεχιστούν έως και τις 29 Ιουνίου. Μέσα στις τρεις πρώτες ημέρες έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 45 μαθητές – παιδιά οικογενειών, το ετήσιο εισόδημα των οποίων δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Για τις συγκεκριμένες οικογένειες τα μαθήματα σε κάποιο φροντιστήριο, προκειμένου τα παιδιά να έχουν τη στήριξη που χρειάζονται ενόψει των πανελλαδικών, θα ήταν «πολυτέλεια» αν δεν υπήρχε το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου.

Πέρυσι, μαθήματα στο φροντιστήριο που στεγάζεται σε κτίριο στην οδό Τραινταφυλλίδη 74 (τηλ. 2421307982), στο πάρκο του Ασύλου, παρακολούθησαν 107 παιδιά. Συνολικά την τελευταία πενταετία, περισσότερες από 400 οικογένειες έχουν βρει διέξοδο για τη στήριξη των παιδιών τους για τις πανελλαδικές μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Δεν είναι μάλιστα και λίγες οι επιτυχίες που καταγράφει κάθε χρόνο το Κοινωνικό Φροντιστήριο στις πανελλαδικές.

Ο νέος κύκλος των μαθημάτων θα ξεκινήσει από τις 2 Ιουλίου για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στη Γ’ λυκείου και από τον Σεπτέμβριο για μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του λυκείου. Σύμφωνα με τον εθελοντή εκπαιδευτικό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Κων. Παρίση, πέρυσι δίδαξαν στα τμήματα 42 εθελοντές εκπαιδευτικοί. «Φέτος έχουμε αρκετές αποχωρήσεις. Κάνουμε έκκληση σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων (φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς) να έρθουν να στελεχώσουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τα τμήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Στόχος είναι μάλιστα, πέρα από την απρόσκοπτη λειτουργία των τμημάτων για την υποβοήθηση των μαθητών, να συνεχιστούν και φέτος προγράμματα όπως για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, για τη σεξουαλική αγωγή αλλά και για τη διαχείριση του άγχους που ξεκίνησαν από τη χρονιά 2017 – 2018.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου