ΤΟΠΙΚΑ

Επεφταν σαν τις… ελιές από τα ελαιόδεντρα!

επεφταν-σαν-τις-ελιές-από-τα-ελαιόδε-851206

Η οικονομική κρίση τους έστειλε στο χωράφι και η ελιά στο Νοσοκομείο. Την περίοδο της συγκομιδής της ελιάς οι ορθοπαιδικοί του Αχιλλοπουλείου εξέταζαν περίπου τέσσερα περιστατικά την ημέρα από ανθρώπους που δεν ήξεραν να μαζεύουν ελιές και τελικά η απόφασή τους αυτή τούς στοίχισε από απλά τραύματα μέχρι και σπασμένα πόδια!

Δεν ήταν ο χιονιάς ούτε η κακοκαιρία που έστειλε στο Νοσοκομείο Βόλου δεκάδες Μαγνησιώτες, αλλά η συγκομιδή της ελιάς.

Για δύο περίπου εβδομάδες στα τέλη Νοεμβρίου η Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου αλλά και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εξέταζαν συνεχώς ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί στην προσπάθειά τους να μαζέψουν τις ελιές από τα χωράφια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί εξέτασαν περίπου τέσσερα περιστατικά σε καθημερινή βάση που αφορούσαν σε σπασίματα χεριών και ποδιών, ραγίσματα και μικροτραυματισμούς, με τους ασθενείς να εκμυστηρεύονται πως οι τραυματισμοί τους έγιναν την ώρα που τίναζαν τις ελιές.

Αρκετοί «ελαιόπληκτοι» δήλωναν στους γιατρούς αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό πως δεν είχαν ξαναμαζέψει ελιές και προκειμένου να κάνουν οικονομία προτίμησαν να μην προσλάβουν εργάτες και οι ίδιοι να… τινάξουν τα δέντρα.

Υπήρχαν όμως και ορισμένοι που η συγκομιδή των ελαιόδεντρων ήταν για εκείνους μια γνώριμη δουλειά.

Παρ’ όλα αυτά τα ατυχήματα, όταν το χώμα δεν είναι πολύ σταθερό, δεν μπορούν να αποφευχθούν ακόμη κι από τους έμπειρους.

Το θέμα των τραυματισμών από τη συγκομιδή των ελιών αποτελούσε για αρκετές ημέρες το θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια του Νοσοκομείου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου