ΤΟΠΙΚΑ

Κοινή δράση με κοινωνικό χαρακτήρα

κοινή-δράση-με-κοινωνικό-χαρακτήρα-814068

Κοινή δράση πραγματοποιήθηκε χθες στη Μονάδα Αλτσχάιμερ του Βόλου για τους ωφελούμενους του Κέντρου Ημέρας και του Οικοτροφείου της δομής, και παράλληλα για τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Βόλου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Οι ωφελούμενοι των δύο δομών πραγματοποίησαν από κοινού ένα μαγικό ταξίδι στα μονοπάτια του νου, με οδηγό το έργο μιας ευαισθητοποιημένης συγγραφέως, της Βάνας Πράνταλου, η οποία έγραψε ένα παραμύθι για όσους πάσχουν από αλτσχάιμερ, με τίτλο «Μάγια και το χρυσό ποδήλατό της».

Η χθεσινή εκδήλωση είχε ιδιαίτερη σημασία για τους 27 ωφελούμενους των δομών της Μονάδας Αλτσχάιμερ, αλλά και για όσους πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο, διότι ενισχύει την κοινωνικότητά τους. Όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Μάγδα Σουσουρή, επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας, στόχος και επίκεντρο της προσπάθειας είναι «να αισθανθούν καλύτερα τα άτομα που πάσχουν από αλτσχάιμερ, και ακούγοντας το παραμύθι να συνδεθούν με την παιδική τους ηλικία».

Η Βάνα Πράνταλου ανέφερε από την πλευρά της ότι «το παραμύθι που έγραψα απευθύνεται σε μεγάλους, για να τους βοηθάει να σκέπτονται και να επιστρέφουν νοερά στην παιδική τους ηλικία».

Οι ωφελούμενοι των δύο δομών, της Μονάδας Αλτσχάιμερ και του Γηροκομείου, άκουσαν με πολύ προσοχή την αφήγηση και επιβράβευσαν με το πιο ζεστό τους χαμόγελο την πρωτοβουλία των διοργανωτών. Στη χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκε ο π. Απόστολος Θάνος, εκπροσωπώντας την τοπική Εκκλησία, εκπρόσωποι των δύο δομών, νοσηλευτές και συγγενείς, που επικρότησαν τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου