ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκες για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

καταδίκες-για-οδήγηση-υπό-την-επήρεια-814089

Χειροπέδες πέρασαν προχθές οι αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου σε δύο οδηγούς, που σε ελέγχους για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης εντοπίστηκαν να οδηγούν έχοντας καταναλώσει μη επιτρεπόμενες ποσότητες αλκοόλ.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στις 10.15 προχθές το βράδυ στο κέντρο του Βόλου έναν 34χρονο Βολιώτη να οδηγεί αυτοκίνητο ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα με 1,41 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, με όριο τα 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και έναν δεύτερο οδηγό χθες στις 2 τα ξημερώματα στην Αγριά για την ίδια κατηγορία. Επρόκειτο για έναν 43χρονο οδηγό φορτηγού που εντοπίστηκε σε αλκοτέστ να έχει καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα με 1,33 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους δύο οδηγούς και τους οδήγησαν στο Τμήμα. Το μεσημέρι χθες οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου και παραπέμφθηκαν για να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, το οποίο επέβαλε ποινές φυλάκισης.

Ο 34χρονος ισχυρίστηκε απολογούμενος ότι πήρε το αυτοκίνητο επειδή βρισκόταν σε κοντινή απόφαση από το σπίτι του, όμως δεν έγινε πιστευτός από το δικαστήριο και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας για δύο μήνες.

Αντίθετα, ο 43χρονος φέρεται να παραδέχτηκε την πράξη του και να ζήτησε συγγνώμη. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον οδηγό και του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας για έναν μήνα. Μάλιστα, μετέτρεψε την ποινή προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Επισημαίνεται ότι και οι δύο ποινές ήταν εφέσιμες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου