ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητής Λυκείου πνίγηκε σε πισίνα

μαθητής-λυκείου-πνίγηκε-σε-πισίνα-851206

Νεκρός βρέθηκε χθες το πρωί στην πισίνα του ξενοδοχείου «Bintzan inn» της Κέρκυρας 18χρονος μαθητής Τεχνικού Λυκείου από την Ξάνθη, ο οποίος συμμετείχε στην πενθήμερη σχολική εκδρομή στο νησί.
Οι μαθητές έφτασαν στο ξενοδοχείο το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά τη νύχτα ομάδα μαθητών βγήκε από τα δωμάτιά τους και πήγε στην πισίνα. Ο άτυχος νεαρός πνίγηκε, καθότι δεν γνώριζε κολύμπι.
Από την αστυνομία -η οποία αναμένεται να κάνει επίσημες ανακοινώσεις αργότερα- εξετάζεται αν πριν από το δυστύχημα οι μαθητές είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.
Στο ξενοδοχείο έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι εξέτασαν τους συνοδούς καθηγητές και πολλούς μαθητές.
Η σορός του νεαρού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου από τα πρώτα στοιχεία προέκυψε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό.
Το όνομα του άτυχου μαθητή από το μειωνοτικό χωριό Γλαύκη της Ξάνθης δεν έχει γίνει γνωστό.
Το ξενοδοχείο λειτουργούσε νόμιμα.
Τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του μαθητή εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός.
Tο υπουργείο έχει δώσει οδηγίες για ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών, ενώ διακόπηκε η εκδρομή τους.
Όσον αφορά το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις εκδρομές, ο υφυπουργός είπε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών, ενώ πάντα υπάρχει συζήτηση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται οι εκδρομές.
Το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Κώστας Μανιάτης, ζήτησε από το υπουργείο να αλλάξει το πλαίσιο με το οποίο γίνονται οι μαθητικές εκδρομές και αυτές να διεξάγονται με βάση μορφωτικούς και εκπαιδευτικούς στόχους.
Ο αντιπρόεδρος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Θωμάς Τσούμπος, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το πλαίσιο των εκδρομών δεν είναι εκπαιδευτικό και οι εκδρομές γίνονται στην πλειοψηφία τους για να διασκεδάσουν τα παιδιά σε νυχτερινά κέντρα.
Συγχρόνως επισήμανε τα έσοδα ορισμένων τουριστικών μονάδων στις περιοχές που συνηθίζουν να πηγαίνουν τα παιδιά, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι πολλά παιδιά δεν πάνε στην πενθήμερη εκδρομή γιατί δεν έχουν να καλύψουν το κόστος της που ανέρχεται σε 400 με 500 ευρώ το άτομο.
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «ο μαθητής που έχασε τη ζωή του αποτελεί ένα ακόμη θύμα του συστήματος των σχολικών εκδρομών, με τον τρόπο οργάνωσης και του περιεχομένου τους που έχει διαμορφωθεί. Το υπουργείο Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου