ΤΟΠΙΚΑ

Θαλασσοπόρος από τη γέννησή του!

θαλασσοπόρος-από-τη-γέννησή-του-851206

Ενα υγιέστατο αγοράκι βάρους περίπου 3.300 γραμμαρίων έφερε στη ζωή ανήμερα τα Χριστούγεννα 28χρονη από την Αλβανία, η οποία διαμένει στη Σκόπελο. Η νεαρή είχε ένα δύσκολο τοκετό, ωστόσο με τη βοήθεια του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου όλα κύλησαν ομαλά με τη μητέρα και το βρέφος να χαίρουν πλέον άκρας υγείας. Το νεογέννητο αγοράκι με τη μητέρα του λίγες ώρες μετά τον τοκετό μεταφέρθηκαν με πλωτό σκάφος του Λιμένικού στο Νοσοκομείο Βόλου για παρακολούθηση.
 
Επεισοδιακά ήταν αυτά τα Χριστούγεννα για την 28χρονη από την Αλβανία και την οικογένειά της. Η νεαρή έγκυος αισθάνθηκε έντονους πόνους την παραμονή των Χριστουγέννων και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου 20 λεπτά πριν τις 12 τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Αμέσως στο Κέντρο Υγείας χτύπησε καμπανάκι. Ο Διευθυντής του Κ.Υ. κ. Γιώργος Τριανταφύλλου, γενικός ιατρός, μαζί με τη μαία κ. Κωνσταντίνα Λιάγκα και την αγροτική γιατρό κ. Σοφία Ακριτίδου, βρέθηκαν δίπλα στην 28χρονη και ανέλαβαν τη δύσκολη γέννα.
Σύμφωνα με την κ. Λιάγκα ο τοκετός ήταν αρκετά δύσκολος, καθώς στο Κέντρο Υγείας δεν υπάρχει εξελιγμένος εξοπλισμός για τέτοιου είδους περιστατικά. Εκείνο όμως που δυσκόλεψε τον γιατρό και τη μαία ήταν μια δυστοκία που σημειώθηκε στη διαδικασία του τοκετού, η οποία δεν μπορούσε να προβλεφθεί.
Παρ’ όλα αυτά όλα κύλησαν καλά και στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου το αγοράκι άνοιξε τα μάτια του, δίνοντας μεγάλη χαρά στη μητέρα του αλλά και σε όλη την ιατρική ομάδα.
Εξαιτίας όμως της δυσκολίας του τοκετού λίγες ώρες αργότερα οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου κάλεσαν τη Λιμενική Υπηρεσία και πλωτό σκάφος μετέφερε τη μητέρα και το νεογνό συνοδεία της αγροτικής ιατρού στο Νοσοκομείο Βόλου και συγκεκριμένα στη Μαιευτική Κλινική για παρακολούθηση.
Αν και ήταν το δεύτερο παιδί της 28χρονης φαίνεται πως ο εν λόγω τοκετός θα της μείνει αξέχαστος, όπως το ίδιο θα συμβεί και σε όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου