ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχόμενες διαμαρτυρίες για τα σκουπίδια στα Καλά Νερά

συνεχόμενες-διαμαρτυρίες-για-τα-σκου-814696

Διαμαρτυριών συνέχεια για τα σκουπίδια που στοιβάζονται εντός και εκτός κάδων απορριμμάτων σε τουριστικές περιοχές του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Οι νέες εικόνες που καταγγέλλουν διαμαρτυρόμενοι δημότες, προέρχονται από την περιοχή των Καλών Νερών, όπου έξω από τους κάδους συσσωρεύονται κλαδιά, χόρτα και σακούλες με μπάζα.

«Σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη του Πηλίου, οι επισκέπτες φωτογραφίζουν σκουπίδια, ξερά χόρτα και ξέχειλους κάδους», διαμαρτυρήθηκε αναγνώστης του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, προτρέποντας τον δήμο να φροντίσει να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Κληθείς να απαντήσει στις συνεχιζόμενες καταγγελίες δημοτών για την εικόνα καθαριότητας του δήμου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Νασιόπουλος υποστήριξε ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται κανονικά.

«Η αποκομιδή γίνεται κανονικά πέντε ημέρες την εβδομάδα σε όλες τις δημοτικές ενότητες, με εξαίρεση την περιοχή από Μηλιές – Βυζίτσα – Πινακάτες έως Αγιο Γεώργιο όπου η αποκομιδή γίνεται δύο φορές την εβδομάδα και πρέπει να βγάλουμε πρόγραμμα και για τρίτη ημέρα. Ξεκινάμε πλέον αποκομιδή και έκτη ημέρα, και από τον Ιούλιο αποκομιδή απορριμμάτων θα γίνεται και τις Κυριακές», τόνισε ο κ. Νασιόπουλος.

Όπως ανέφερε, οι μόλις έξι συνοδοί απορριμματοφόρων κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για την αποκομιδή των απορριμμάτων. «Το μόνο πρόβλημα που πραγματικά υπάρχει είναι με τις εστίες κομμένων κλαδιών και μπαζών που συσσωρεύονται έξω από τους κάδους. Πραγματικά δεν έχουμε συνεργείο. Θα πρέπει όμως και οι πολίτες να συνεργάζονται και να ειδοποιούν την Υπηρεσία Καθαριότητας. Όχι να εναποθέτουν μπάζα και κλαδιά ανεξέλεγκτα. Πιστεύουμε ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα πιάσουν δουλειά 15 εργαζόμενοι και θα ανακουφιστεί το πρόβλημα. Με το προσωπικό θα ενεργοποιηθεί και το πλυντήριο κάδων που αυτή τη στιγμή είναι ανενεργό, επειδή δεν υπάρχει προσωπικό επαρκές να το λειτουργήσει», σημείωσε ο κ. Νασιόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου