ΤΟΠΙΚΑ

Μια ανάσα πριν το τέλος οι υποψήφιοι των πανελλαδικών

μια-ανάσα-πριν-το-τέλος-οι-υποψήφιοι-τω-814800

Μια ανάσα πριν το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων βρίσκονται οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων της Μαγνησίας.

Αύριο, Τρίτη 19 Ιουνίου ολοκληρώνονται οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων με το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Βιολογίας για τους υποψηφίους των θετικών σπουδών.

Δύο ημέρες αργότερα, την Πέμπτη 21 Ιουνίου ολοκληρώνονται οι πανελλαδικές εξετάσεις και για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων οι οποίοι σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουνίου εξετάστηκαν στα μαθήματα Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ, Υγιεινή, Ηλεκτρικές Μηχανές, Καλλιέργεια Ανθοκομικών Φυτών.

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα Μηχανές Πλοίου ΙΙ, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, Τεχνολογία Υλικών και Δενδροκομία. Την Πέμπτη 21 Ιουνίου, τελευταία ημέρα των εξετάσεων θα δώσουν τα μαθήματα Οικοδομική, Ψηφιακή Συστήματα, Στοιχεία Ψύξης- Κλιματισμού και Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων και Ποτών.

Με την ολοκλήρωση των πανελλαδικών, ξεκινούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα που προϋποθέτει η είσοδος σε ορισμένες σχολές. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθητών για υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ξεκινούν την Παρασκευή 22 Ιουνίου με το μάθημα των αγγλικών. Στις 23/6 θα εξεταστούν σε γερμανικά και ισπανικά, στις 25/6 σε ελεύθερο σχέδιο, στις 26/6 σε γραμμικό σχέδιο, στις 27/6 σε γαλλικά, στις 28/6 σε ιταλικά, στις 29/6 σε αρμονία και στις 30/6 στο μάθημα έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι τα αποτελέσματα των επιδόσεων των υποψηφίων θα έχουν εκδοθεί έως τα τέλη Ιουνίου, προκειμένου αμέσως μετά να ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων από τους μαθητές. Η κατάθεση των μηχανογραφικών θα γίνεται on line μέσα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gr ωστόσο οι υποψήφιοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται και από τα σχολεία τους.

Φέτος, το μηχανογραφικό δελτίο παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την περσινή χρονιά. Φέτος, τα επιστημονικά πεδία έχουν μειωθεί σε τέσσερα από πέντε που ήταν το 2017, καθώς οι Παιδαγωγικές σχολές είναι πλέον κοινά τμήματα όλων των Επιστημονικών Πεδίων. Την ίδια στιγμή, οι υποψήφιοι θα έχουν για πρώτη φορά στη διάθεσή τους να επιλέξουν ανάμεσα στα 26 επιπλέον νέα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου