ΤΟΠΙΚΑ

Στη Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο αρχηγός και υπαρχηγός του Λιμενικού

στη-ναυτική-εβδομάδα-στον-βόλο-αρχηγό-814873

Παρουσία του Aρχηγού του Λιμενικού Σώματος Σταμάτιου Ράπτη Αντιναυάρχου, και του Α Υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρου Κλιάρη Αντιναυάρχου, με καταγωγή από το Τρίκερι, πραγματοποιήθηκε η προχθεσινή συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής της Καλαμάτας, στο Πνευματικό Κέντρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυτικής εβδομάδας, που ολοκληρώθηκαν χθες, με την δέουσα επισημότητα.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος δεν προέβη σε δηλώσεις, και ο Α Υπαρχηγός, επισκέφτηκαν το Λιμεναρχείο Βόλου και εξήραν τη στάση του προσωπικού και το έργο που παρέχει στο Βόλο το προσωπικό του Λιμεναρχείου και της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης.

Στην συνέχεια, παραβρέθηκαν στην συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμάτας, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και αρκετών φιλόμουσων.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε την κορύφωση της φετινής Ναυτικής εβδομάδας, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων σε όλη την διάρκεια της διεξαγωγής των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Ο Βόλος συνάντησε την Καλαμάτα στο πλαίσιο της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2018», με δίαυλο επικοινωνίας την πολυμελή και ιστορική Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας που ήταν προσκεκλημένη της «Μαγνήτων Κιβωτού» και των συνεργαζόμενων φορέων.

Το πρόγραμμα που ερμήνευσε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Νικολέα, ήταν αφιερωμένο στην θάλασσα. Σολίστ της συναυλίας ήταν η μονωδός και μουσικολόγος Γιώτα Δημητροπούλου και ο τρομπετίστας Δημήτρης Χαρλέπας. Αφηγητής ήταν ο Γιάννης Πλεμμένος, πανεπιστημιακός – εθνομουσικολόγος και ερευνητής στην Ακαδημία Αθηνών.

Στο μεταξύ χθες, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, ιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσεβίου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ενώ στην συνέχεια τελέστηκε Μνημόσυνο υπέρ του Αγνώστου Ναυτικού. Στο προαύλιο του ναού πραγματοποιήθηκε, εξάλλου, εθελοντική αιμοδοσία.

Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θερμή ανταπόκριση του κόσμου στις εκδηλώσεις της Ναυτικής εβδομάδας, που αποτελεί, πλέον, θεσμό για την πόλη και ανέφερε ότι η Αλεξάνδρεια θα είναι η τιμώμενη πόλη του κύκλου εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν το 2019.

Οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας ολοκληρώθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα με τη μεγάλη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου, που ήταν αφιερωμένη στην θάλασσα και την παρουσία πλήθους κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου