ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν αποκαταστάσεις στο Νότιο Πήλιο

ξεκινούν-αποκαταστάσεις-στο-νότιο-πή-815277

Εγκρίθηκε κονδύλι του Υπουργείου Εσωτερικών για αγροτική οδοποιία, ύδρευση, παραλίες

Εντός της εβδομάδας που αρχίζει ξεκινούν αποκαταστάσεις των ζημιών που είχαν προκληθεί στο Νότιο Πήλιο από τη θεομηνία του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Από το Υπουργείο Εσωτερικών εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 350.000 ευρώ προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες.

Το ποσό εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του δήμου μέσα από αναμόρφωση που έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

Εμφαση θα δοθεί στην αποκατάσταση της κατεστραμμένης οδοποιίας, προτεραιότητα θα υπάρξει για την αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης προκειμένου να μην προκληθεί πρόβλημα υδροδότησης στη διάρκεια της full season, ενώ εντός των ημερών ξεκινά καθαρισμός και διάστρωση των παραλιών, για την εικόνα των οποίων υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν στις συγκεκριμένες αποκαταστάσεις για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, που έχει προϋπολογίσει το ύψος των ζημιών στο ποσό των 4.515.000 ευρώ, σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο που έχει ήδη συνταχθεί και έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο φράγμα Παναγιώτικο, με το προεκτιμημένοκόστος για την αποκατάσταση των ζημιών να ανέρχεταιστο ποσό των 300.000 ευρώ.

Μεγάλες καταστροφές έχουν καταγραφεί στο εσωτερικό οδικό δίκτυο των οικισμών, στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου καθώς και με τις καταπτώσεις πρανών.

Οι αποκαταστάσεις αφορούν σε ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου σε μήκος 6.195μ., σε 43.640 τ.μ. τσιμεντόστρωση δρόμων σε έκταση 43.640 τ.μ., σε επισκευή λιθόστρωτων σε έκταση 6.954τ.μ., σε κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης σε έκταση 614μ. σε επισκευή αγροτικού δικτύου σε έκταση 774.700μ.

Όπως καταγράφεται στο τεχνικό δελτίο, παρεμβάσεις απαιτούνται σε 13 υδατορέματα της περιοχής συνολικού μήκους 127χλμ, στα οποία πρέπει να γίνουν εργασίες επισκευής των κατεστραμμένων όχθων, αντιστήριξης και καθαρισμού από τις φερτές ύλες που συσσωρεύτηκαν λόγω θεομηνίας.

Στον κατάλογο των έργων, σε ξεχωριστή ενότητα συμπεριλαμβάνεται και το Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών το υπόγειο του οποίου είχε μετατραπεί σε… πισίνα με νερό και πετρέλαιο, και δεν είχε λειτουργήσει για σχεδόν μία εβδομάδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου