ΤΟΠΙΚΑ

Βατά τα Λατινικά, απαιτητική η Χημεία

βατά-τα-λατινικά-απαιτητική-η-χημεία-815602

Εξάντλησαν τον χρόνο εξέτασης στις αίθουσες των 21 εξεταστικών κέντρων της Μαγνησίας οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων. Οι πανελλαδικές συνεχίστηκαν χθες με μαθήματα προσανατολισμού. Τα Λατινικά για τους υποψηφίους της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών χαρακτηρίστηκαν βατά, ωστόσο απαιτητικά κρίθηκαν τα θέματα της Χημείας για τους υποψηφίους της ομάδας προσανατολισμού θετικών επιστημών. Οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού οικονομίας και πληροφορικής θα έπρεπε να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην ανάγνωση των θεμάτων πριν απαντήσουν.

Η χθεσινή ημέρα κύλησε ομαλά στα εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας. Στις εξετάσεις συμμετείχαν 1.372 μαθητές σε σύνολο 1.416 και απουσίασαν 44. Συγκεκριμένα στην ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών συμμετείχαν 440 μαθητές σε σύνολο 453 και απουσίασαν 13. Στην ομάδα προσανατολισμού θετικών σπουδών συμμετείχαν 637 μαθητές σε σύνολο 648 και απουσίασαν 11. Στην ομάδα προσανατολισμού σπουδών οικονομίας και πληροφορικής συμμετείχαν 295 μαθητές σε σύνολο 315 και απουσίασαν 20.

Οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ ολοκληρώνονται την Τρίτη 19 Ιουνίου με το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Βιολογίας για τους υποψηφίους των θετικών σπουδών.

Σήμερα, τη σκυτάλη πήραν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν στα εξής μαθήματα: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Ηλεκτροτεχνία 2, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης και Αρχιτεκτονικό Σχέδιο. Οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ ολοκληρώνονται στις 21 Ιουνίου.

Με την ολοκλήρωση των πανελλαδικών ξεκινούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα που προϋποθέτει η είσοδος σε ορισμένες σχολές. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθητών για υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ξεκινούν την Παρασκευή 22 Ιουνίου με το μάθημα των Αγγλικών. Στις 23/6 θα εξεταστούν σε Γερμανικά και Ισπανικά, στις 25/6 σε Ελεύθερο Σχέδιο, στις 26/6 σε Γραμμικό Σχέδιο, στις 27/6 σε Γαλλικά, στις 28/6 σε Ιταλικά, στις 29/6 σε Αρμονία και στις 30/6 στο μάθημα Ελεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι τα αποτελέσματα των επιδόσεων των υποψηφίων θα έχουν εκδοθεί έως τα τέλη Ιουνίου, προκειμένου αμέσως μετά να ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων από τους μαθητές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου