ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταία μαθήματα στις πανελλαδικές

τελευταία-μαθήματα-στις-πανελλαδικέ-816162

Προτελευταίο μάθημα έδωσαν σήμερα Παρασκευή 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων της Μαγνησίας. Η δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τρίτη και έως τέλος του μήνα αναμένεται να εκδοθούν και οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων.

Σήμερα, οι υποψήφιοι των ανθρωπιστικών σπουδών έδωσαν Λατινικά, των θετικών σπουδών Χημεία και των σπουδών οικονομίας και πληροφορικής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ ολοκληρώνονται την Τρίτη 19 Ιουνίου με το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Βιολογίας για τους υποψηφίους των θετικών σπουδών.

Χθες οι πανελλήνιες εξετάσεις διεξήχθησαν απολύτως ομαλά για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων στα δύο εξεταστικά κέντρα του νομού. Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα μαθήματα Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ/Στοιχεία Ανατομίας-Φυσιολογίας ΙΙ, Ηλεκτροτεχνία 2/Ηλεκτροτεχνία, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης/Ιστορία των Τεχνών-Έργα και Δημιουργοί. Οι υποψήφιοι ήταν 108, εξετάστηκαν 93 και απουσίασαν 15, με το ποσοστό συμμετοχής να ανέρχεται στο 86,11%.

Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ ολοκληρώνονται στις 21 Ιουνίου.

Με την ολοκλήρωση των πανελλαδικών ξεκινούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα που προϋποθέτει η είσοδος σε ορισμένες σχολές. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθητών για υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ξεκινούν την Παρασκευή 22 Ιουνίου με το μάθημα των Αγγλικών. Στις 23/6 θα εξεταστούν σε Γερμανικά και Ισπανικά, στις 25/6 σε Ελεύθερο Σχέδιο, στις 26/6 σε Γραμμικό Σχέδιο, στις 27/6 σε Γαλλικά, στις 28/6 σε Ιταλικά, στις 29/6 σε Αρμονία και στις 30/6 στο μάθημα Ελεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι τα αποτελέσματα των επιδόσεων των υποψηφίων θα έχουν εκδοθεί έως τα τέλη Ιουνίου, προκειμένου αμέσως μετά να ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων από τους μαθητές. Η κατάθεση των μηχανογραφικών θα γίνεται on line μέσα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gr ωστόσο οι υποψήφιοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται και από τα σχολεία τους.

Φέτος, το μηχανογραφικό δελτίο παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την περσινή χρονιά. Φέτος, τα επιστημονικά πεδία έχουν μειωθεί σε τέσσερα από πέντε που ήταν το 2017, καθώς οι παιδαγωγικές σχολές είναι πλέον κοινά τμήματα όλων των επιστημονικών πεδίων. Την ίδια στιγμή, οι υποψήφιοι θα έχουν για πρώτη φορά στη διάθεσή τους να επιλέξουν ανάμεσα στα 26 επιπλέον νέα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου