ΤΟΠΙΚΑ

Αρον -άρον πίσω η απόφαση για κατάργηση τεσσάρων δρομολογίων

αρον-άρον-πίσω-η-απόφαση-για-κατάργηση-816879

Ανέκρουσε πρύμναν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφασή της να καταργήσει από χθες τέσσερα δρομολόγια από Βόλο για Λάρισα και αντίστροφα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο επιβατικό κοινό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η κατάργηση… θα ισχύσει μόνο για σήμερα. Από αύριο Παρασκευή τα επίμαχα δρομολόγια με αναχώρηση στις 04:37 από Λάρισα για Βόλο και στις 05:30 από Βόλο προς Λάρισα, καθώς επίσης από Λάρισα προς Βόλο στις 22:30 και από Βόλο προς Λάρισα στις 23:25 θα εκτελούνται κανονικά.

Αργά το απόγευμα, διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας του ΟΣΕ ενημέρωσε σχετικά τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας και ειδικότερα τον πρόεδρο του ΣΣΘ Δημήτρη Νικολάου, ότι από την Παρασκευή τα δρομολόγια επανέρχονται. Εκτός των αντιδράσεων από επιβάτες, που θα έμεναν «μετέωροι», παρεμβάσεις έγιναν από βουλευτές της Μαγνησίας.

Μ. Μπαλλής – Αλ. Μεϊκόπουλος

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Μαγνησίας Συμεών Μπαλλής και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με αναφορά τους διαβίβασαν στη Βουλή την ανακοίνωση-διαμαρτυρία του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, σχετικά με την απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την κατάργηση 4 δρομολογίων στη γραμμή Βόλος – Λάρισα και Λάρισα-Βόλος.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, πρόκειται για τα πρώτα πρωινά και τα τελευταία βραδινά δρομολόγια, που εξυπηρετούν κυρίως εργαζόμενους που διακινούνται καθημερινά μεταξύ των δύο πόλεων.

«Η βιαστική αυτή ενέργεια προκαλεί αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, όπως φαίνεται και από τα σχετικά δημοσιεύματα. Η αναστάτωση αυτή μάλιστα εντείνεται και από το γεγονός ότι σε άλλη γνωστοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρεται η κατάργηση των δρομολογίων και σε άλλη η αναστολή τους», υπογραμμίζουν οι δύο βουλευτές.

Χρ. Μπουκώρος

Στο μεταξύ, από τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, είχε καταθέσει ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ζητώντας να ενημερωθεί για τις πληροφορίες –τότε- κατάργησης δρομολογίων στη γραμμή Βόλος – Λάρισα.

Όπως τόνιζε, πρόκειται «για τέσσερα δρομολόγια που εξυπηρετούν επιβάτες που μετακινούνται με το τρένο από τον Βόλο προς τις άλλες θεσσαλικές πόλεις μέσω Λάρισας, αλλά κυρίως όσους ταξιδεύουν από και προς Αθήνα. Ιδιαίτερα τα πρωινά δρομολόγια εξυπηρετούν τους εργαζόμενους που μετακινούνται από Βόλο και έχουν τελικό προορισμό την Αθήνα, δεδομένου ότι προλαβαίνουν την επιβίβαση στη γραμμή ανταπόκρισης από Θεσσαλονίκη για Αθήνα. Η ενδεχόμενη κατάργηση των συγκεκριμένων δρομολογίων θα καταφέρει σημαντικό πλήγμα τόσο στον ίδιο τον ΟΣΕ, όσο και στην καθημερινή μετακίνηση δεκάδων επιβατών, που χρησιμοποιούν συστηματικά το τρένο για την εργασία τους».

«Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της και να ενημερώσει το επιβατικό κοινό, αν είναι βάσιμες οι προαναφερθείσες πληροφορίες. Διαφορετικά θα είμαστε μάρτυρες της σιδηροδρομικής απαξίωσης και της απομόνωσης της πόλης του Βόλου», τόνιζε επίσης ο κ. Μπουκώρος, υπογραμμίζοντας στον αρμόδιο υπουργό ότι τα προβλήματα που θα προκληθούν από μια τέτοια απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα είναι τεράστια στη μετακίνηση εργαζομένων μεταξύ Βόλου – Λάρισας, αλλά και των τουριστών, προκαλώντας αναμφίβολα ένα ακόμη οδυνηρό πλήγμα εναντίον του Βόλου και της Μαγνησίας, όπως υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου