Προκαταρκτική για τη μήνυση κατά της ΕΡΓΗΛ

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-14, 18:54:37
Προκαταρκτική για τη μήνυση κατά της ΕΡΓΗΛ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Βόλου, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος κατά της ΕΡΓΗΛ, κατά δέκα υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΜΒ και κατά των προέδρων της Επιχείρησης και πρώην δημάρχων, καταγγέλλοντας ότι «επέτρεψαν την αμέλεια και οδήγησαν τη ΔΕΥΑΜΒ, που είναι μία επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα, να κινδυνεύει να πτωχεύσει».

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στον πταισματοδίκη Βόλου να διερευνήσει εάν διαπράχτηκε κατάχρηση δημοσίου χρήματος, απάτη, απάτη επί δικαστηρίου, απιστία στην Υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος και ψευδής βεβαίωση.

Ο πταισματοδίκης Βόλου θα αναλάβει να καλέσει σε καταθέσεις όλους τους μάρτυρες που προτείνονται στη μήνυση. Μετά την εξέλιξη αυτή, η μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου Βόλου παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Μπέος, σε δηλώσεις του μετά τη μήνυση που υποβλήθηκε στις 22 Μαΐου, είχε πει ότι στρέφεται κατά όσων χειρίστηκαν παλαιότερα την υπόθεση ή έβαλαν υπογραφές στη σύμβαση του έργου ύδρευσης που ανέλαβε η ΕΡΓΗΛ.

Ο δήμαρχος Βόλου είχε τονίσει πως «αυτή η υπόθεση δεν θα μπει στο αρχείο, αν μπει στο αρχείο θα πάει κατηγορούμενος ο εισαγγελέας. Για να το ξεκαθαρίσουμε, οι εποχές που δικηγορικό γραφείο χειριζόταν την υπόθεση υπέρ της ΕΡΓΗΛ και ο δικηγόρος ήταν υπουργός επί ΠΑΣΟΚ, πέρασαν».

«Δίνουμε μία μεγάλη μάχη, ζητούμε τη συνδρομή όλων. Πήραμε μια υπόθεση τετελεσμένη και τη φέρνουμε στην επιφάνεια γιατί τα είχαν κρύψει όλα τα στοιχεία», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Βόλου και πρόσθεσε πως «επί σειρά ετών κάποιοι έκαναν πάρτι. Θέλω να πιστεύω πλέον ότι και η δικαιοσύνη με τα στοιχεία που έχει θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα οδηγηθεί κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Να τελειώνει το πανηγύρι. Οι υπηρεσίες άνοιξαν και τα στοιχεία βγήκαν στην επιφάνεια», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κ.Μ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
9
=