ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή φυλάκισης για τραυματισμό σε διαμαρτυρία κατά κεραίας

ποινή-φυλάκισης-για-τραυματισμό-σε-δι-816893

Σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 39χρονος Βολιώτης, που κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στους Αγίους Αναργύρους κατά της εγκατάστασης νόμιμης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οικία του πατέρα του, φέρεται να παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και να τραυμάτισε 57χρονο Βολιώτη διαμαρτυρόμενο.

Ο 57χρονος είχε νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, καθώς μετά το επεισόδιο είχε υποστεί διάσειση, ενώ είχε τραυματιστεί και στον αυχένα και το χέρι. Το γεγονός είχε εξαγριώσει τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της περιοχής.

Η υπόθεση, η οποία συνέβη στις 12 Νοεμβρίου 2016, εκδικάστηκε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου όπου συζητούνταν επί ώρες παρουσία πολλών μαρτύρων των γεγονότων, κατοίκων της περιοχής, και στην αίθουσα επικρατούσε ένταση, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να παρέμβει κάνοντας συστάσεις.

Μετά την πολύωρη ακροαματική διαδικασία ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου. Είπε ότι ο 39χρονος κινήθηκε προς τον κόσμο με μικρή και όχι μεγάλη ταχύτητα, όμως επισήμανε ότι η κίνησή του αυτή ήταν απερίσκεπτη και επιπόλαιη.

Νωρίτερα απολογούμενος στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε κατηγορία. Ισχυρίστηκε ότι δεν παρέσυρε αυτός τον 57χρονο, αλλά εκείνος μαζί με ένα δεύτερο άτομο έπεσαν επάνω του. «Σταμάτησα και βγήκα έξω από το αυτοκίνητο να δω εάν χτύπησε. Τότε με άρπαξαν εφτά άτομα και με χτυπούσαν στο μάρμαρο», φέρεται να κατέθεσε.

Η πολιτική αγωγή επισήμανε στο δικαστήριο ότι δεν επρόκειτο για απρόοπτο τροχαίο ατύχημα αλλά για μία ηθελημένη ενέργεια του κατηγορουμένου.

Αντίθετα, η υπεράσπιση του 39χρονου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ότι υπήρξε επικίνδυνη σωματική βλάβη και ενέμεινε ότι δεν υπήρξε ούτε ηθελημένη ενέργεια ούτε και τροχαίο ατύχημα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου