Δρομολογείται λύση για τη συνυπηρέτηση στρατιωτικών -εκπαιδευτικών

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-14, 15:22:51
Δρομολογείται λύση για τη συνυπηρέτηση στρατιωτικών -εκπαιδευτικών

Απέδωσαν καρπούς οι πιέσεις της Ενωσης Στρατιωτικών Βόλου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, σχετικά με το θέμα της συνυπηρέτησης στρατιωτικών – εκπαιδευτικών, το οποίο είχε θέσει σε προτεραιότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο ψήφισης του νομοσχεδίου για τις δομές εκπαίδευσης, την Πέμπτη 7 Ιουνίου κατατέθηκε τροπολογία από τον βουλευτή Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Μπαλλή Συμεών και τον βουλευτή Δράμας ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδη Χρήστο που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα.

Στην τροπολογία που κατατέθηκε, ζητήθηκε οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων να αποσπώνται με αίτησή τους, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, σε εκπαιδευτική μονάδα της πόλης όπου βρίσκεται η έδρα της στρατιωτικής μονάδας ή σε εκπαιδευτική μονάδα που απέχει (20) χιλιόμετρα από τη στρατιωτική μονάδα που υπηρετεί ο/η σύζυγος και για όσο υπηρετεί ο/η στρατιωτικός σύζυγος στη μονάδα αυτή.

Την τροπολογία στήριξαν και έκαναν δεκτή οι τομεάρχες Παιδείας της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναγνώρισε το πρόβλημα, ζήτησε να περάσει από νομική επεξεργασία και δεσμεύτηκε να κατέβει ως άρθρο σε νομοσχέδιο το αργότερο σε ένα μήνα.

Σημειώνεται πως η τροπολογία που κατατέθηκε αποτελεί πάγιο αίτημα της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Βόλου και της Ομοσπονδίας, για την επίλυση ενός προβλήματος που ταλανίζει πολλές οικογένειες.

Οι οικογένειες των στρατιωτικών έχουν στραμμένο το «βλέμμα τους» στη δέσμευση του υπουργού και αναμένουν την υλοποίησή της.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=