ΤΟΠΙΚΑ

Διήμερες εκδηλώσεις για την αιμοδοσία

διήμερες-εκδηλώσεις-για-την-αιμοδοσί-817547

Αφιερωμένες στην εθελοντική αιμοδοσία είναι οι δράσεις που διοργανώνονται σήμερα και αύριο στον Βόλο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, καθώς συμπίπτουν με τα 35α γενέθλια του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» και την απόδοση τιμής σε 52 αιμοδότες, με προσφορά άνω των 40 μονάδων αίματος, από της ιδρύσεως του συλλόγου.

Σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου, από 9 πμ έως 1 μμ, διοργανώθηκε αιμοδοσία στον χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (πρώην Νομαρχία), όπου θα προσφερθούν τιμητικά στους αιμοδότες μπρελόκ με την ομάδα αίματός τους.

Επίσης σήμερα στις 7 μμ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης (Κ. Καρτάλη- Γαζή) όπου ο Σύλλογος θα ευχαριστήσει φορείς που στηρίζουν στο έργο του και θα βραβεύσει 52 συμπολίτες αιμοδότες για την ανιδιοτελή προσφορά τους, με περισσότερες από 40 μονάδες αίματος. Η εκδήλωση θα κλείσει με χορευτικά από την Κρητική Αδελφότητα Μαγνησίας «Το Αρκάδι».

Αιμοδοσία στην παραλία

Στο μεταξύ, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και άλλους Συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών της Περιριφερειακής Ενότητας Μαγνησίας διοργανώνει αύριο Πέμπτη 14 Ιουνίου, 10.00 – 13.00 και 18.00 – 20.30, εθελοντική αιμοδοσία – λήψη μυελού των οστών στην παραλία του Βόλου, στο κτήριο Παπαστράτου.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη. Οι διοργανωτές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας απευθύνουν κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να συμμετάσχει ενεργά και να στηρίξει την προσπάθεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου