ΤΟΠΙΚΑ

Στο πόδι ιδιωτικός και δημόσιος τομέας και στη Μαγνησία

στο-πόδι-ιδιωτικός-και-δημόσιος-τομέα-818375

Παμβολιώτικο πανεργατικό συλλαλητήριο από ΕΚΒ – ΑΔΕΔΥ μεθαύριο Πέμπτη στις 19.00, στην πλατεία Αγ. Νικολάου, κατά του πολυνομοσχεδίου – σκούπα. Το Εργατικό Κέντρο, για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου, συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, ενώ κάλεσμα απευθύνει σε όλους τους φορείς που απαρτίζουν την «Κοινωνική Συμμαχία» τοπικά, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για να εκφραστεί μαζικά η εναντίωση στα νέα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το ΕΚΒ, «τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο πολυνομοσχέδιο αποτελούν τον «πιλότο» της κυβερνητικής δημοσιονομικής στρατηγικής για τον επόμενο χρόνο (2019) και μέχρι και το 2022, για αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση», όπως τονίζεται.

Στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου συμμετέχει και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το οποίο εκτιμά πως «το νέο νομοσχέδιο που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα, συνεπάγεται νέα δυσβάστακτα μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τους επιστήμονες και τελικά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία», και πως περιλαμβάνει «ματωμένα» πλεονάσματα που προέρχονται από την πρωτοφανή μείωση των μισθών και των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου, την αύξηση του ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου