ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΒ

δημιουργικές-δράσεις-για-παιδιά-στην-818975

Δεκάδες παιδιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Β και στο πλαίσιο των προκαταρκτικών δράσεων της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2018».

Ο Σύλλογος Μουσειοπαιδαγωγών Ελλάδος στο πλαίσιο του εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο, πρότεινε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φύσηξε αεράκι, λύστε τα πανιά!», τον σχεδιασμό του οποίου έκανε η Θεοδοσία Ράπτου, Δασκάλα, Μουσειοπαιδαγωγός, Μ. Εd στη Δημιουργική Γραφή και υλοποιήθηκε από τις μουσειοπαιδαγωγούς Θεοδοσία Ράπτου και Κερασία Συλλογίστου.

Την πρώτη μέρα πήραν μέρος είκοσι μαθητές της Ε΄ τάξης, που ευχαριστήθηκαν την ενεργή συμμετοχή τους και έφυγαν κατενθουσιασμένοι και με περίσσευμα γνώσεων επάνω στο θέμα του προγράμματος.

Τα παιδιά πραγματοποίησαν φανταστικό ταξίδι στη Μεσόγειο με τα ιστιοφόρα του 18ου και 19ου αιώνα, βασισμένο στο βιβλίο του ιστορικού Βασίλη Κρεμμυδά «Καθημερινές ιστορίες για τα καράβια». Οι μαθητές, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ναυτικές συνήθειες, την καθημερινότητα των καραβιών, τις σημαίες και τα σινιάλα τους και την εμπλοκή των ελληνικών ιστιοφόρων στην υπόθεση της επανάστασης για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου