Μόλις στο 20% η κτηματογράφηση στο Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-11, 14:22:49
Μόλις στο 20% η κτηματογράφηση στο Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου

Μόλις το 20% των υπόχρεων στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου έχουν υποβάλει δηλώσεις περιουσίας προκειμένου να συμπεριληφθούν στο κτηματολόγιο που συντάσσεται για την περιοχή. Η προθεσμία εκπνέει στις 9 Ιουλίου, με τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Κοντογιώργο να αμφιβάλλει αν οι ιδιοκτήτες θα καταφέρουν στον λιγοστό χρόνο που απομένει να υποβάλουν αιτήσεις. Δεδομένου μάλιστα ότι η περιοχή επλήγη τον περασμένο Φεβρουάριο από πλημμύρες και κατολισθήσεις που είχαν αντίκτυπο και σε δεκάδες περιουσίες δημοτών, ο δήμος έχει ήδη ζητήσει νέα παράταση έως τέλος του έτους.

Όπως είναι γνωστό, δηλώσεις καλούνται να υποβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα όρια των κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου Πηλίου, Ανηλίου, Ζαγοράς, Κισσού, Μακρυρράχης, Μουρεσίου, Ξορυχτίου, Πουρίου, και Τσαγκαράδας του καλλικρατικού Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου και των προκαποδιστριακών κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Αφετών, Βυζίτσης, Καλαμακίου, Καλών Νερών, Λαμπινούς, Μηλέων, Νεοχωρίου, Ξινόβρυσης, Πινακατών και Συκής του Καλλικρατικού Δήμου Νοτίου Πηλίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι ιδιοκτήτες καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές των προκαποδιστριακών κοινοτήτων Αγ. Δημητρίου Πηλίου, Ανήλιου, Ζαγοράς, Κισσού, Μακρυρράχης, Μουρεσίου, Ξορυχτίου, Πουρίου, Τσαγκαράδας, Αγ. Γεωργίου Νηλείας, Αφετών, Βυζίτσης, Καλαμακίου, Καλών Νερών, Λαμπινούς, Μηλεών, Νεοχωρίου, Ξινόβρυσης, Πινακατών και Συκής ισχύει έως 9 Ιουλίου.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, διαφορετικά επέρχονται οι κατά τον νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλουν τη δήλωσή τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

Μηλιές: Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο Μηλεών, ΤΚ 37010, τηλ: 24230 86559

Νέα Ιωνία Βόλου: Δημοκρατίας και Αϊδινίου 14, ΤΚ 38446, τηλ: 24210 66524

(το Γραφείο Κτηματογράφησης Νέας Ιωνίας Βόλου, εξυπηρετεί και τις δύο περιοχές).

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 8:30 έως 16:30 και κάθε Τετάρτη από 8:30 έως 20:30.

Πληροφορίες: Από Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30 έως 15:30 στο τηλέφωνο 210-6505600 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
6
=