Αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-11, 10:04:16
Αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο

Ανοίγει σήμερα Δευτέρα 11 Ιουνίου ο κύκλος των εκδηλώσεων της θεσμοθετημένης, πλέον, Ναυτικής εβδομάδας στις 20.00 στην παραλία του Βόλου και στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στο πρόγραμμα καταγράφεται Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, χαιρετισμός του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή και εισαγωγική ομιλία του Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΒ. Στην συνέχεια η Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά, πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου θα μιλήσει για την Μασσαλία, που είναι τιμώμενη πόλη. Την σκυτάλη παίρνουν το σχολείο «Αγιος Ιωσήφ» και η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, ενώ θα ακολουθήσουν απονομή τιμητικής πλακέτας στον Πρέσβη της Γαλλίας και στους Εκπροσώπους της Μασσαλίας και παράλληλες Αθλητικές και Προσκοπικές δραστηριότητες.

Αύριο Τρίτη 12 Ιουνίου στις 20.30, στον ίδιο χώρο διοργανώνεται ομιλία της Μαίρης Τσακνάκη – Γαβαλά, προέδρου του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου, για τον φιλέλληνα Ροζέρ Μιλλιέ και συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου υπό την διεύθυνση του Γιώργου Φουντούλη. Στις 17.30 έως 20.30 προγραμματίζονται παράλληλες αθλητικές και προσκοπικές δραστηριότητες μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Μεθαύριο Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 20.30, στον χώρο μπροστά από τον Αγιο Κωνσταντίνο, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού με θέμα «Θωρηκτό Αβέρωφ – Ενας ζωντανός θρύλος», που εντάσσεται στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων, σε συνδιοργάνωση με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στις 21.00 προγραμματίζεται εμφάνιση νεανικών χορευτικών συγκροτημάτων, σε συνεργασία με την Ενωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου. Από τις 17.30 έως τις 20.30, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στον χώρο του λιμανιού, θα γίνουν παράλληλες αθλητικές και Προσκοπικές δραστηριότητες και παιχνίδι σε όλη την παραλία.

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 20.00, στην αίθουσα του Terminal Λιμένος Βόλου, εγκαινιάζεται η Φωτογραφική διαδραστική έκθεση λαϊκών τεχνών από Ελλάδα και άλλες χώρες. Στις 20.30 στην αίθουσα Terminal του Λιμένος Βόλου εγκαινιάζεται η παρουσίαση του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου. Στις 21.00 έως 23.00 προγραμματίζεται ο περίπλους του Παγασητικού με το πλοίο «Skiathos Express», που θα αποπλεύσει από την κεντρική προβλήτα του λιμανιού. Παράλληλα, από τις 17.30 έως 20.30, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στον χώρο του λιμανιού, θα γίνουν παράλληλες αθλητικές και Προσκοπικές δραστηριότητες.

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 20.00 στην παραλία Βόλου, μπροστά από τον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προγραμματίζεται γευστική βραδιά με την συμμετοχή του κοινού και σε συνεργασία με το Θεσσαλικό Ι.Ε.Κ. Γιάτσος. Στις 21.30 ακολουθεί μουσική συναυλία με τίτλο «Μεσόγειος η ευλογημένη». Συμμετέχουν: Ζωή Τζαλαβρέτα, φωνή, Νίκος Αλεξίου, κιθάρα – φωνή, Ζαφείρης Κουκουσέλης, πλήκτρα, Δημήτρης Δεμίρης, κιθάρα, Αγγελος Τσιριγωτάκης, τύμπανα, Βαγγέλης Χάνος, μπάσο. Από τις 17.30 έως τις 20.30 μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στον χώρο του λιμανιού, θα γίνουν παράλληλες αθλητικές και Προσκοπικές δραστηριότητες.

Το Σάββατο 16 Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι, στον χώρο τέχνης «δ» (Χατζηαργύρη 4 – Ιάσονος) με το κλείσιμο της έκθεσης «Πτυχώσεις 2014-2018»του καταξιωμένου εικαστικού Γιάννη Μιχαηλίδη, διοργανώνεται τιμητική αναφορά στον καλλιτέχνη και στο έργο του με θέμα την θάλασσα. Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Προβολή ντοκιμαντέρ με έργα από παλαιότερες θεματικές εκθέσεις του με αναφορά στη θάλασσα. Η Ιστορικός Τέχνης Μάγδα Κουμπαρέλου θα συνομιλήσει με τον καλλιτέχνη για το έργο του. Από τις 09.30 έως τις 12.30, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στον χώρο του λιμανιού, θα διεξαχθούν παράλληλες αθλητικές και Προσκοπικές δραστηριότητες. Στις 12.00 έως 17.00 στην παραλία του Αναύρου (μπροστά από την «Αύρα»), πολίτες όλων των ηλικιών θα κάνουν μια πρώτη γνωριμία με το άθλημα της κολύμβησης. Στις 19.00 μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα γίνει επίδειξη συγχρονισμένης κολύμβησης από τον Ν.Ο.Β-Αργοναύτες και στις 20.30, στην παραλία Βόλου, μπροστά από τον Αγιο Κωνσταντίνο, προγραμματίζεται μεγάλη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Την Κυριακή 17 Ιουνίου στον Αγιο Κωνσταντίνο, στις 07.00 το πρωΐ θα ψαλεί θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου και στις 09.00 πμ θα ψαλεί μνημόσυνο «Υπέρ του Αγνώστου Ναυτικού». Στην συνέχεια, 10.30 - 13.00, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία υπέρ των πασχόντων από Μεσογειακή αναιμία. Ο κύκλος των εκδηλώσεων της Ναυτικής εβδομάδας κλείνει με την μεγάλη συναυλία των μαθητών του Μουσικού σχολείου Βόλου, που διοργανώνεται στις 20.30, στην παραλία του Βόλου, στον χώρο μπροστά από τον Αγιο Κωνσταντίνο. Το κλείσιμο των εκδηλώσεων θα γίνει, τέλος, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=