ΤΟΠΙΚΑ

Αψιμαχίες Μαβίδη και Λημνιού

αψιμαχίες-μαβίδη-και-λημνιού-851206

Σε δεκαπέντε προσλήψεις στη Διεύθυνση Καθαριότητας με 8μηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ προχώρησε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας.

Το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο έγινε μετά από επίμονο αίτημα του αρμόδιου Αντιδημάρχου Στέλιου Λημνιού προκειμένου να γίνει έγκαιρα ο προγραμματισμός των προσλήψεων από τη νέα Δημοτική Αρχή του Βόλου, έτσι ώστε να συμπληρωθεί στο συντομότερο δυνατό χρόνο, έστω και με συμβασιούχους, η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας που τους τελευταίους μήνες λειτουργεί οριακά, καθώς έληξαν οι συμβάσεις για δώδεκα εργαζόμενους, ενώ ένα ακόμη άτομο συνταξιοδοτήθηκε.

Αυτή τη στιγμή στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Νέας Ιωνίας, όπως σημειώνει ο κ. Λημνιός, υπηρετούν μόλις 49 άτομα και άλλα πέντε άτομα από το πρόγραμμα για τα άτομα πλησίον της συνταξιοδότησης. Έχω ζητήσει, προσθέτει ο κ. Λημνιός, από τον Νοέμβριο του 2009 και επανέφερα το αίτημά μου τον Ιούλιο του 2010, χωρίς ωστόσο να γίνει αποδεκτό, ότι είναι αναγκαίο να γίνουν 25 προσλήψεις μονίμων μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου η Υπηρεσία να είναι σε θέση να λειτουργήσει απρόσκοπτα τόσο για την καθαριότητα, όσο και για την ανακύκλωση τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Λημνιός αποκαλύπτει ότι για τη σύγκληση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου «απείλησε» ακόμη και με συγκέντρωση του 1/3 των υπογραφών του Δημοτικού Συμβουλίου για να συγκληθεί σε έκτακτη συνεδρίαση το Σώμα, καθώς όπως σημειώνει ο σημερινός Δήμαρχος Π. Μαβίδης δεν ήταν, όπως λέει, διατεθειμένος να προχωρήσει στην πρόσληψη νέου προσωπικού στην Υπηρεσία και έδειχνε ότι η πρόθεσή του ήταν να μεταφέρει το πρόβλημα και τις όποιες αποφάσεις στη νέα Δημοτική Αρχή Βόλου. Είναι αδιανόητο, πρόσθεσε ο κ. Λημνιός, ο Βόλος να προχωρεί στην τελευταία του συνεδρίαση στην έγκριση πρόσληψης 25 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις και η Νέα Ιωνία να κάθεται με σταυρωμένα χέρια…

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Λημνιός κατήγγειλε επίσης ότι έχουν εκταμιευθεί χρήματα από το λογαριασμό των ανταποδοτικών τελών και έχουν διοχετευθεί σε άλλους κωδικούς για να πληρωθούν άλλες υποχρεώσεις του Δήμου και ακόμη ότι υπάρχουν εντάλματα συνολικού ύψους 100.000 ευρώ τα οποία αφορούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας και τα οποία είναι επί μήνες απλήρωτα..

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου