ΤΟΠΙΚΑ

Αρχαία και μαθηματικά δίνουν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

αρχαία-και-μαθηματικά-δίνουν-σήμερα-ο-819349

Μετά το απαιτητικό μεν, βατό δε, θέμα της έκθεσης με την οποία άνοιξε η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων την περασμένη Παρασκευή, οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων δοκιμάζονται σήμερα στα δύσκολα. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα θα δώσουν οι 495 υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών από τη Μαγνησία και στα μαθηματικά θα εξεταστούν οι 647 υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών και οι 404 υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού σπουδών οικονομίας και πληροφορικής.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν σε συνολικά 21 εξεταστικά κέντρα, τα: 1ο, 2ο 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο , 8ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και τα γενικά λύκειαΑγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο στις 7:30 το πρωί και στις 8 το πρωί μπαίνουν στις αίθουσες εξετάσεων, έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου και εφοδιασμένοι με δύο στυλό ανεξίτηλης γραφής χρώματος μαύρου ή μπλε, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκάλι με νερό ή αναψυκτικό.

Δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, σημειώσεις, διορθωτικό, υπολογιστικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα ή ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών γιατί αυτό συνεπάγεται μηδενισμό του γραπτού.

Επίσης δεν πρέπει να τσαλακώνουν ή να διπλώνουν το τετράδιό τους και να προσέξουν να μην γράψουν το όνομά τους ή κανένα άλλο διακριτικό σημάδι σε κανένα σημείο του τετραδίου. Τέλος μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως πρόχειρο τις τελευταίες σελίδες του τετραδίου τους δηλώνοντάς το με τη λέξη «πρόχειρο».

Αύριο, Τρίτη 12 Ιουνίου, οι πανελλαδικές εξετάσεις θα συνεχιστούν για τους 321 υποψηφίους των ΕΠΑΛ στα μαθήματα: Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Σύγχρονες Γεωργικής Επιχειρήσεις, Ιστορία των Τεχνών- Εργα και Δημιουργοί.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των πανελλαδικών

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ έχει ως εξής:

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου οι υποψήφιοι της ομάδας ανθρωπιστικών σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα της Ιστορίας, οι υποψήφιοι θετικών σπουδών στη Φυσική και οι υποψήφιοι σπουδών οικονομίας και πληροφορικής στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματισμένο Περιβάλλον.

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ανθρωπιστικών σπουδών θα δώσουν Λατινικά, των θετικών σπουδών Χημεία και των σπουδών οικονομίας και πληροφορικής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ ολοκληρώνονται την Τρίτη 19 Ιουνίου με το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Βιολογίας για τους υποψηφίους των θετικών σπουδών.

Γραμμή υποστήριξης υποψηφίων

Υπενθυμίζεται ότι λειτουργεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης των υποψηφίων.

Η γραμμή λειτουργεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας,

για όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας από 8-6-2018 έως και 19-6-2018. Το κέντρο καλύπτεται εφημεριακά από 3 ψυχολόγους (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410611002).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου