ΤΟΠΙΚΑ

Ολα τα προϊόντα της ΕΒΟΛ στα ράφια

ολα-τα-προϊόντα-της-εβολ-στα-ράφια-851206

Στην τελική ευθεία είναι το νέο επιχειρηματικό σχέδιο προώθησης αγροτικών αγαθών στα ράφια των αλυσίδων λιανικής πώλησης που υλοποιεί η αλυσίδα καταστημάτων Ελληνική Διατροφή σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ και πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις. Το πρότζεκτ ονομάζεται «Από το χωράφι στο ράφι» και έχει ως στόχο να βρουν τη θέση στο ράφι τα ποιοτικά προϊόντα των αγροτικών συνεταιρισμών.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση και ορίστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της νέας εταιρίας ο Τζανέτος Καραμίχας, ενώ αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος.

Στο περιθώριο της υλοποίησης αυτού του επιχειρηματικού σχεδίου το project παρουσιάστηκε στις 22 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα παρουσία συνεταιριστικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και της ΕΑΣ Βόλου, με τους εμπνευστές του να κάνουν λόγο για ένα «καινούργιο εργαλείο, το οποίο θα συνδράμει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι συνεταιρισμένοι αγρότες της χώρας».

Το συγκεκριμένο εγχείρημα θ’ αποτελέσει ένα καινούργιο εργαλείο – ατμομηχανή το οποίο θα συνδράμει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι συνεταιρισμένοι αγρότες της χώρας για την περαιτέρω ανάπτυξη. Το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός συνόλου μικρών καταστημάτων λιανικής πώλησης, από 150 έως 200 τετραγωνικά μέτρα το καθένα, τα οποία θα στηριχθούν στο μοντέλο των soft discount καταστημάτων.

Στη Γενική Συνέλευση τονίστηκε ότι έως και τις 15 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του πρώτου καταστήματος στην Αργυρούπολη Αττικής, ενώ μέσα στον Φεβρουάριο θα έχουν κατασκευαστεί ακόμα δύο και μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν 15 καταστήματα στο λεκανοπέδιο. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει η κατασκευή καταστημάτων στην Περιφέρεια.

Μέσω του δικτύου, το οποίο σε μεγάλο βαθμό αρχικά θα βασιστεί στις ήδη υπάρχουσες υποδομές της Ελληνικής Διατροφής, θα γίνεται η προώθηση ποιοτικών προϊόντων που παράγουν Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και μικρές παραγωγικές μονάδες. Ωστόσο αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι η αλυσίδα αυτή θα προμηθεύεται μόνο προϊόντα Αγροτικών Συνεταιρισμών ή ότι στα ράφια της θα υπάρχουν άκριτα προϊόντα, που σαν κοινό σημείο θα έχουν η παραγωγική τους μονάδα να είναι πρωτοβάθμιος ή δευτεροβάθμιος συνεταιρισμός.

Στα νέα καταστήματα θα τοποθετηθούν περίπου 2.500 κωδικοί προϊόντων, ενώ 700 από αυτούς θα είναι αποκλειστικά συνεταιριστικά και 25 κωδικοί αφορούν στα προϊόντα της ΕΒΟΛ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου