ΤΟΠΙΚΑ

Επαιξαν με τους μύθους του Αισώπου

επαιξαν-με-τους-μύθους-του-αισώπου-819795

«Παιχνίδια με τους μύθους του Αισώπου» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε από το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, την Τετάρτη, στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας.

Με αφορμή τον μύθο του Αισώπου «τα δύο γατάκια», τα παιδιά βίωσαν σκηνές του παραμυθιού, υιοθέτησαν ρόλους, άσκησαν δεξιότητες κι έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα, ο μύθος διαβάστηκε σε τέσσερις φάσεις. Μετά από κάθε φάση τα παιδιά μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως «ενώνω τις τελίτσες», «κατασκευή μάσκας», «κυνήγι κρυμμένου θησαυρού» και το παιχνίδι «αγαλματάκια ακούνητα» σε παραλλαγή και με την καθοδήγηση των εμψυχωτριών, βοήθησαν στην εξέλιξη του μύθου, όπου και κατέληξαν στο ηθικό δίδαγμά του.

Επιπλέον, ενημερωτικά σημειώνεται ότι οι ωφελούμενες μητέρες του προγράμματος μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων (τηλ.: 2421091316) ενόψει της έκδοσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα «εναρμόνιση οικογενειακής κι επαγγελματικής ζωής 2018 – 2019).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου