ΤΟΠΙΚΑ

Αμερικανοί μαγείρεψαν για τους άπορους του Βόλου

αμερικανοί-μαγείρεψαν-για-τους-άπορο-820620

Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες συνθέτουν το ταξίδι γνωριμίας επτά Αμερικανών φοιτητών με τον Βόλο, την ιστορία, τους ανθρώπους και το κοινωνικό προφίλ της πόλης. Οι φοιτητές του κορυφαίου Wayne State College της Νεμπράσκα, που βρίσκονται ήδη τέσσερις εβδομάδες στον Βόλο, επισκέφτηκαν χθες την «Κουζίνα Αλληλεγγύης» και παρασκεύασαν το φαγητό που προσφέρθηκε στη συνέχεια σε δεκάδες απόρους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η ομάδα των φοιτητών από τη Νεμπράσκα βρίσκονται στον Βόλο με το πρόγραμμα «Study abroad», που περιλαμβάνει βιωματικές δράσεις σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Κομβικοί σταθμοί του ταξιδιού τους στην πόλη των Αργοναυτών είναι η ελληνική γλώσσα, ο πολιτισμός, η γνωριμία με την καθημερινότητα των Ελλήνων. Στόχος είναι να δουν από κοντά τον παλμό της πόλης, προσεγγίζοντας με βιωματικό τρόπο και δράσεις τις γνώσεις που εμπεριέχονται στα σχολικά βιβλία, και κυρίως την ελληνική γλώσσα που ασκεί ιδιαίτερη γοητεία στους ξένους φοιτητές.

Η γνωριμία τους με την ελληνική γλώσσα πραγματοποιείται μέσω του Εργαστηρίου Μελέτης, Διάδοσης και Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας και Πολυγλωσσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τρόπο άμεσο και βιωματικό, χάρη στην πολύτιμη συνδρομή της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Αννας Μανάρα, η οποία είναι μέλος του ίδιου εργαστηρίου.

Η Αννα Μανάρα ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «τα μαθήματα χωρίζονται σε τέσσερις κύκλους, με στόχο οι φοιτητές να γνωρίσουν τη ζωή στην πόλη του Βόλου, τον πολιτισμό, το βουνό, τη θάλασσα και τον άνθρωπο». Στο πλαίσιο αυτό, οι φοιτητές γνώρισαν από κοντά το έργο της «Κουζίνας Αλληλεγγύης» και συμμετείχαν ενεργά στις κοινωνικές δράσεις της πόλης.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την πόλη, τα μνημεία, τα μουσεία, τους ανθρώπους, το πνεύμα φιλοξενίας και κυρίως διότι τους δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρουν στους άπορους του Βόλου. Η Αγγελική Ιωαννίτη, «ψυχή» της «Κουζίνας Αλληλεγγύης», υπογράμμισε από την πλευρά της ότι «είναι ευπρόσδεκτα τα παιδιά και οποιοσδήποτε φορέας επιθυμεί να έρθει, να δει τι κάνουμε και να βοηθήσει. Η συμμετοχή τους στις δράσεις της «Κουζίνας Αλληλεγγύης» είναι εμπειρία ζωής για τους ίδιους και τους ευχαριστούμε πολύ που ήρθαν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου