ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο η φρεγάτα «Yδρα»

στον-βόλο-η-φρεγάτα-yδρα-820765

Στον Βόλο κατέπλευσε σήμερα Παρασκευή η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Ύδρα». Η φρεγάτα βρίσκεται στο λιμάνι του Βόλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, με τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος».

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού θα καταπλεύσουν παράλληλα στον λιμένα της Σκοπέλου και στους λιμένες Αγίου Ευστρατίου, Αλεξανδρούπολης, Αμοργού, Θάσου, Θεσσαλονίκης, Ικαρίας, Καβάλας, Καλύμνου, Λέσβου, Λήμνου, Μεγίστης, Οινουσσών, Ρόδου, Σαμοθράκης, Σάμου, Φούρνων, Χίου και Ψαρών.

Το κοινό θα μπορεί να επισκεφτεί τη φρεγάτα «Ύδρα», που βρίσκεται μπροστά από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Βόλου, σήμερα Παρασκευή 8 και αύριο Σάββατο 9 Ιουνίου, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 8 το απόγευμα.

Οι εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουνίου, με την επιθεώρηση του Στόλου εν πλω, από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Σαρωνικό Κόλπο.

«Με τις εν λόγω εκδηλώσεις, αναδεικνύονται και ενισχύονται οι άρρηκτοι δεσμοί του ελληνικού λαού με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί βασικό παράγοντα της εθνικής μας ισχύος, θεματοφύλακα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, και προασπιστή της εδαφικής μας ακεραιότητας. Παράλληλα δε, προβάλλεται η πλούσια Ναυτική Παράδοση και η Ναυτική Ιστορία της Ελλάδας», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου