ΤΟΠΙΚΑ

Νικήτας Πρίντζος: «Ομηροι» οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί

νικήτας-πρίντζος-ομηροι-οι-αγροτικ-821259

Το καμπανάκι του κινδύνου για τη βιωσιμότητα και το μέλλον των Αγροτικών Συνεταιρισμών έκρουσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, Νικήτας Πρίντζος.

Ο κ. Πρίντζος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός εναντίον του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα της ανάκτησης χρημάτων που είχαν δοθεί στους Συνεταιρισμούς το 1987 για στήριξή τους μετά το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ.

Σε έντονο ύφος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου καταφέρθηκε εναντίον της ηγεσίας του Υπουργείου για τους χειρισμούς του θέματος, που έχουν ως αποτέλεσμα -όπως είπε – Συνεταιρισμοί να καθίστανται “όμηροι” και να απειλείται η βιωσιμότητά τους.

Οπως διευκρίνισε ο κ. Πρίντζος, το Υπουργείο ζητά να επιστραφούν χρήματα και βεβαιώνει χρέη στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, τα οποία ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

“Από το ’97 προχωρήσαμε σε ρύθμιση για την ανάκτηση των χρημάτων που μας δόθηκαν, αλλά οι ρυθμίσεις αυτές αναγνωρίζονται από το Υπουργείο μόνο για ορισμένους Συνεταιρισμούς”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος και πρόσθεσε πως ο Α.Σ. Βόλου αν και έκανε ρύθμιση, αυτή δεν αναγνωρίστηκε, με συνέπεια σήμερα να εμφανίζεται με χρέη και να απειλείται με βεβαίωσή τους σε δημόσια ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του Συνεταιρισμού.

Καταλόγισε μάλιστα σκόπιμη διοχέτευση σε ορισμένες εφημερίδες μιας λίστας με τους Συνεταιρισμούς που εμφανίζονται ότι χρωστούν, μεταξύ αυτών και ο Α.Σ. Βόλου.

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου επεσήμανε ακόμη ότι η ηγεσία του Υπουργείου θα μπορούσε να έχει λύσει το θέμα, όπως πρότειναν οι Συνεταιρισμοί, κάτι που δεν έγινε μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, όπως είπε, και τη φετινή χρονιά ο Α.Σ. Βόλου καταγράφει αύξηση κερδών, τα οποία όπως είπε θα αξιοποιηθούν ανταποδοτικά προς όφελος αγροτών και κτηνοτρόφων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου