ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση σε ιδιοκτήτρια σκύλου για πρόκληση σωματικής βλάβης

φυλάκιση-σε-ιδιοκτήτρια-σκύλου-για-πρ-821499

Κόλεϊ επιτέθηκε σε πολίτη και τον δάγκωσε στο πόδι. Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 62χρονη ημεδαπή. Η καταδικασθείσα κρίθηκε ένοχη για την πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Στις 19 Απριλίου 2016 ο σκύλος της επιτέθηκε σε 74χρονο Βολιώτη και τον δάγκωνε στο πόδι. Η υπόθεση τραυματισμού συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, με την ιδιοκτήτρια του σκύλου να κάθεται στο εδώλιο της κατηγορούμενης.

Ο παθών είπε στο δικαστήριο ότι όταν συνέβη η επίθεση ο ίδιος ήταν στον δρόμο και προχωρούσε έξω από την οικία της κατηγορούμενης. Σε ανύποπτη χρονική στιγμή, συνέχισε, παρουσιάστηκε ένας σκύλος και κινήθηκε εναντίον του δαγκώνοντάς τον στο πόδι. Ο ηλικιωμένος δήλωσε σοκαρισμένος από την επίθεση.

Εντούτοις, η ιδιοκτήτρια του σκύλου ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε το παραμικρό. Είπε ότι η ίδια έβαλε μέσα στο σκυλί και έκλεισε την πόρτα της αυλής χωρίς να καταλάβει το κακό που είχε προηγηθεί. Ο ισχυρισμός της όμως δεν έγινε πιστευτός από το δικαστήριο, που την έκρινε ένοχη και την καταδίκασε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου