ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικές ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας των Βορείων Σποράδων

σημαντικές-ελλείψεις-στα-κέντρα-υγεί-821605

Τις σημαντικές ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας των Βορείων Σποράδων τόσο σε υγειονομικό προσωπικό όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά τονίζει με ερώτηση που κατέθεσε, για πολλοστή φορά, προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή τους ο βουλευτής Μαγνησίας: «Για το συγκεκριμένο θέμα, έχω επανειλημμένως καταθέσει σχετικές ερωτήσεις, χωρίς όμως να έχει δοθεί καμία απάντηση – λύση από πλευράς υπουργείου.

Πιο αναλυτικά, για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου έχουν επισημανθεί οι ελλείψεις τόσο σε ιατρικό προσωπικό ειδικοτήτων, όπως και σε οδηγούς ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα η διακομιδή των ασθενών να γίνεται με δυσκολία. Επίσης, το ακτινολογικό μηχάνημα δεν λειτουργεί, καθώς παραμένει ακάλυπτη η θέση του χειριστή μηχανήματος.

Όσον αφορά στο Κ.Υ. Σκοπέλου, αυτή τη στιγμή υπηρετούν τρείς νοσηλεύτριες, ένας γενικός ιατρός και μια παιδίατρος, ενώ οι οδηγοί ασθενοφόρων δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις βάρδιες, ειδικότερα τώρα που η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και οι ανάγκες περίθαλψης έχουν αυξηθεί, λόγω της έλευσης των επισκεπτών.

Στο Περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου, υπάρχουν δύο οπλίτες, αγροτικοί ιατροί, μια νοσηλεύτρια και μόνο ένας οδηγός ασθενοφόρου για να εξυπηρετήσει όλες τις βάρδιες και όλα τα περιστατικά.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά διαπιστώνεται η κυβερνητική αδιαφορία για την υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων των Βορείων Σποράδων. Οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των νησιών υπολειτουργούν και παρά τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλουν οι ιατροί, οι νοσηλευτές και οι οδηγοί ασθενοφόρων οι κίνδυνοι ελλοχεύουν».

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας με την ερώτησή του ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να επιληφθεί επιτέλους του σημαντικού προβλήματος της στελέχωσης των Κέντρων Υγείας των Βορείων Σποράδων και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και άμεσες λύσεις στο χρόνιο ζήτημα της υποστελέχωσης των δομών υγείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου