ΤΟΠΙΚΑ

Επτακόσια παιδιά στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης

επτακόσια-παιδιά-στις-κατασκηνώσεις-821834

Κατακόρυφη άνοδος σημειώνεται στα αιτήματα εγγραφής στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος που λειτουργούν στον Αγιο Λαυρέντιο του Πηλίου, με 700 παιδιά, εφήβους και νέους να εγγράφονται στις επτά συνολικά κατασκηνωτικές περιόδους.

Η αυξητική τάση αποδίδεται από τους υπεύθυνους στο έργο και τις δράσεις που αναπτύσσονται στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης και παράλληλα στην αδυναμία αρκετών γονέων να προσφέρουν στις οικογένειες και τα παιδιά τους καλοκαιρινές διακοπές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες θέσεις κλείστηκαν ήδη σε διάστημα λίγων ημερών, ενώ το ενδιαφέρον γονέων και παιδιών παραμένει αδιάπτωτο.

Οι επτά κατασκηνωτικές περίοδοι θα εξελιχθούν στο διάστημα από 25 Ιουνίου έως 18 Αυγούστου και αφορούν αγόρια και κορίτσια δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, καθώς και νέους και νέες ηλικίας από 18 έως 30 ετών.

Στην πρώτη περίοδο, ειδικότερα, που προγραμματίζεται στο διάστημα από Δευτέρα 25 Ιουνίου έως Δευτέρα 2 Ιουλίου, συμμετέχουν αγόρια που τελείωσαν την τρίτη, τετάρτη και πέμπτη δημοτικού. Στην δεύτερη περίοδο, Δευτέρα 2 Ιουλίου έως την Δευτέρα 9 Ιουλίου, συμμετέχουν κορίτσια που τελείωσαν τις τέσσερις τελευταίες τάξεις του δημοτικού.

Στην τρίτη κατασκηνωτική περίοδο, από τη Δευτέρα 9 Ιουλίου έως τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, συμμετέχουν αγόρια που τελείωσαν την τελευταία τάξη του δημοτικού και τις δύο πρώτες του γυμνασίου. Στην τέταρτη κατασκηνωτική περίοδο, από Δευτέρα 16 Ιουλίου έως Δευτέρα 23 Ιουλίου, κορίτσια που τελείωσαν τις τάξεις γυμνασίου – λυκείου. Στην πέμπτη κατασκηνωτική περίοδο, Δευτέρα 23 Ιουλίου έως Δευτέρα 30 Ιουλίου, αγόρια πού τελείωσαν την τρίτη γυμνασίου και το λύκειο. Στην έκτη περίοδο, Δευτέρα 30 Ιουλίου έως Δευτέρα 6 Αυγούστου, αντίστοιχα, κορίτσια πού τελείωσαν τις τέσσερις τελευταίες τάξεις του δημοτικού.

Στην έβδομη περίοδο, από Πέμπτη 16 Αυγούστου έως Σάββατο 18 Αυγούστου, πραγματοποιείται η θερινή κατασκήνωση του «Συνδέσμου Νέων», που απευθύνεται σε νέους και νέες ηλικίας 18 έως 30 ετών, ενώ μπορούν να συμμετάσχουν και στελέχη των κατασκηνώσεων, φοιτητές και εργαζόμενοι.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου