ΤΟΠΙΚΑ

Καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά ξεκινά την 1η Ιουλίου

καλοκαιρινό-πρόγραμμα-για-παιδιά-ξεκ-822577

Ενα συναρπαστικό καλοκαιρινό πρόγραμμα με μοναδικές και πρωτοποριακές δράσεις ποικίλου περιεχομένου, που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, προετοίμασε το Β’ ΚΔΑΠ της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Το πρόγραμμα που αρχίζει την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου, χωρίζεται σε δύο περιόδους 1/7/18-15/7/18 και 16/7/18-31/7/18. Ώρες προγράμματος από 7:00-15:00.

Οι εγγραφές ξεκινούν σήμερα Τρίτη 5 Ιουνίου στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου (διεύθυνση: Καραμπατζάκη με Αναπαύσεως, κτίριο Μεταξουργείου, τηλέφωνο εγγραφών: 2421040740, τηλέφωνο πληροφοριών 2421046854 ώρες 13:30 – 21:00).

Τα παιδιά θα λάβουν μέρος σε μια σειρά από ατομικές και συλλογικές δραστηριότητες που θα τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τη φαντασία, την πολύπλευρη έκφραση μέσα από τον λόγο, την κίνηση, τη μουσική και το τραγούδι, τον αυτοσχεδιασμό και την παντομίμα. Η ενασχόληση με τα χρώματα, τα σχήματα και τα άλλα στοιχεία των εικαστικών τεχνών καλλιεργεί το αισθητικό τους κριτήριο και τους προσφέρει τη χαρά της προσωπικής και συλλογικής δημιουργίας. Μέσα από την εμψύχωση, ενθαρρύνεται μια δυναμική σχέση με τη μάθηση. Αναπτύσσουν την ικανότητά τους να μαθαίνουν με τρόπο δημιουργικό να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους. Ψυχαγωγούνται και διασκεδάζουν βάζοντας τη φαντασία τους να δημιουργήσει.

Η υλοποίηση των δράσεων θα είναι διαθεματική, μέσα από Μουσική και Μουσικοκινητικά Παιχνίδια, Κουκλοθέατρο, Πειράματα, Δημιουργικές Δραστηριότητες και Κατασκευές, Εξιστόρηση και Δημιουργία Παραμυθιού, Θεατρικό Παιχνίδι, Ζωγραφική Κεραμική, Χορό, Αγωγή στο Ρυθμό και την Κίνηση, Επιτραπέζια Παιχνίδια.

Ποιο παιδί δεν έχει ονειρευτεί ν’ ανακατέψει χρώματα και να δημιουργήσει ένα δικό του καινούργιο χρώμα;

  1. Πρώτος κύκλος, από 1 Ιουλίου έως 15 Ιουλίου, οι θεματικές δράσεις είναι:
  • Ο κύκλος του νερού.

Άμμος, νερό και ήλιος μάς θυμίζουν διακοπές, αλλά και καλοκαιρινά πειράματα. Ένας κόκκος άμμου είναι πραγματικά στρογγυλός; Πώς ξεχωρίζουν τα ρινίσματα σιδήρου από την άμμο; Ποιοι μικροοργανισμοί ζουν μέσα στο νερό; Πώς αξιοποιούμε την υδραυλική και εν μέρει την υδροηλεκτρική ενέργεια, την ηλιακή και την αιολική ενέργεια; Γιατί δεν βυθίζεται μια σιδερένια βάρκα στο νερό και καταφέρνει να επιπλεύσει;

  • Κυκλοφοριακή αγωγή.

Να μάθει το παιδί να κυκλοφορεί στον δρόμο ως ασφαλής πεζός. Να μάθει τα βασικά σήματα του Κ.Ο.Κ., τη σημασία των χρωμάτων και των σχημάτων τους. Κυκλοφορώ με ποδήλατο. Ασφαλής μετακίνηση με τα ΜΜΜ και το αυτοκίνητο. Από τώρα προετοιμάζουμε τον σωστό χρήστη οδικού δικτύου.

  1. Δεύτερος κύκλος από 16 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου οι θεματικές δράσεις είναι:
  • Περιβάλλον και ανακύκλωση.

Τα παιδιά γνωρίζουν την ομορφιά της φύσης, συνεργάζονται και αφυπνίζονται για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και ευαισθητοποιούνται στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, ώστε να λειτουργήσουν ως ενεργοί πολίτες.

  • Επαγγέλματα μέσα στον χρόνο

Τι κοινό έχει ο Παίκτης βιντεοπαιχνιδιών, ο Τσαγκάρης, ο Μηχανικός τεχνητής νοημοσύνης, ο Γαλατάς, ο Τεχνικός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο Λούστρος, ο Εκπαιδευτής ρομπότ, ο Παγοπώλης, οι Νοσηλευτές και οι Σφουγγαράδες; Είναι όλοι τους επαγγελματίες. Τα παιδιά ανακαλύπτουν και γνωρίζουν τα επαγγέλματα του παρόντος, του παρελθόντος και μέλλοντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου