ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνιες: Στην τελική ευθεία 1.785 υποψήφιοι της Μαγνησίας

πανελλήνιες-στην-τελική-ευθεία-1-785-υποψ-823186

Στη γραμμή της εκκίνησης οι 1.785 υποψήφιοι της Μαγνησίας που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις διεκδικώντας μία θέση στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι πανελλαδικές ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιουνίου για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων και την Παρασκευή 8 Ιουνίου θα ξεκινήσει η «μάχη» για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στις πανελλαδικές θα λάβουν μέρος 1.464 υποψήφιοι από τα γενικά λύκεια του νομού, εκ των οποίων οι 1.204 τελειόφοιτοι και 260 απόφοιτοι προηγούμενων ετών. Οι 495 είναι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών, οι 647 της ομάδας θετικών σπουδών και οι 404 υποψήφιοι της ομάδας οικονομίας και πληροφορικής. Για μία ακόμη χρονιά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σαφής προτίμηση των μαθητών προς τις θετικές επιστήμες, ενώ εξίσου μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον για τα σώματα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, υποψήφιοι στρατιωτικών σχολών είναι 434 μαθητές, ενδιαφέρον για αστυνομικές σχολές έχουν εκδηλώσει 406 υποψήφιοι, για την πυροσβεστική ακαδημία 401, για σχολές ακαδημιών εμπορικού ναυτικού 312 και για ΤΕΦΑΑ 404 υποψήφιοι.

Από τη Μαγνησία στις εξετάσεις θα συμμετάσχουν και 321 συνολικά υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ εκ των οποίων 275 τελειόφοιτοι και 46 απόφοιτοι προηγούμενων ετών. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και των μαθητών της επαγγελματικής εκπαίδευσης να εισαχθούν σε σχολές των τμημάτων ασφαλείας. Συγκεκριμένα ενδιαφέρον για στρατιωτικές σχολές έχουν εκδηλώσει 136 υποψήφιοι, για αστυνομικές σχολές 521, για την πυροσβεστική ακαδημία 126, για σχολές ακαδημιών εμπορικού ναυτικού 110 και για ΤΕΦΑΑ 102 υποψήφιοι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πανελλαδικών, οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν για τα ΓΕΛ την Παρασκευή 8 Ιουνίου με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρωθούν στις 19 του μήνα, ενώ στα ΕΠΑΛ θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 7 Ιουνίου με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και θα ολοκληρωθούν στις 21 του μήνα. Οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα θα δοθούν από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν σε συνολικά 23 εξεταστικά κέντρα: 1ο, 2ο 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο , 8ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και τα γενικά λύκειαΑγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Στο 2ο ΓΕΛ Βόλου εξετάσεις θα δώσουν και οι υποψήφιοι του εσπερινού λυκείου, στο 7ο ΓΕΛ Βόλου θα δώσουν οι υποψήφιοι του μουσικού, στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας θα δώσουν εξετάσεις και οι μαθητές του Ιδιωτικού Γενικού Λυκείου Βόλου – Προμηθέας, στο ΓΕΛ Βελεστίνου θα υπαχθούν και οι υποψήφιοι του ΓΕΛ Καναλίων και στο ΓΕΛ Αργαλαστής θα δώσουν εξετάσεις οι μαθητές των λυκειακών τάξεων Τρικερίου.

Εκτός από τους μαθητές, στη «μάχη» των πανελλαδικών κατέρχονται ως μέλη εξεταστικών επιτροπών οι επιτηρητές, περί τα 800 άτομα, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό.

Γραμμή υποστήριξης υποψηφίων

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ανακοινώθηκε η λειτουργία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης των υποψηφίων.

Η γραμμή θα λειτουργεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας,

για όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας από 8-6-2018 έως και 19-6-2018. Το κέντρο θα καλύπτεται εφημεριακά από 3 ψυχολόγους (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410611002).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου