ΤΟΠΙΚΑ

Σε ρυθμούς Ναυτικής Εβδομάδας από σήμερα ο Βόλος

σε-ρυθμούς-ναυτικής-εβδομάδας-από-σήμ-823286

Σημαντικό κεφάλαιο αποτελεί για τον Βόλο η Ναυτική εβδομάδα, που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με τιμώμενη μεσογειακή πόλη τη Μασσαλία της Γαλλίας, από τις 11 έως 17 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο που καθιερώθηκε από την περασμένη χρονιά στην παραλία του Βόλου, με βασικό σημείο αναφοράς τον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στις εκδηλώσεις, που έχουν ως τιμώμενη πόλη την Μασσαλία, έχει προσκληθεί η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να παραστούν στις φετινές εκδηλώσεις.

Ο κύκλος των προκαταρκτικών δράσεων άνοιξε σήμερα Δευτέρα 4 Ιουνίου στις 10.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΒ με την «Φωτογραφική διαδραστική έκθεση λαϊκών τεχνών από Ελλάδα και άλλες χώρες», με συμμετοχές από Νορβηγία, Δανία, Τουρκία, Λίβανο, Ρουμανία, Ινδία και Νότια Αμερική. Στην δράση, που πλαισιώνεται από παλιές φωτογραφικές μηχανές, καλούνται να συμμετέχουν και μαθητές. Διάρκεια έως Σεπτέμβριο.

Από αύριο Τρίτη 5 έως την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στις 10.00 πμ προγραμματίζεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΟΛΒ με τίτλο «Φύσηξε αεράκι, λύστε τα πανιά». Η δράση απευθύνεται σε μαθητές Ε και Στ τάξεων του δημοτικού.

Μεθαύριο Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 10.00 πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΒ, προγραμματίζεται η παρουσίαση του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου. Παρουσιάζονται δέκα ταμπλό με εποπτικό υλικό για την ναυπηγική και ναυτική ιστορία της Σκιάθου.

Την Κυριακή 10 Ιουνίου, 19.00 έως 20.00 στον εκθεσιακό χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου θα γίνει ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Πνοές ανέμων κινούν καράβια» και στις 20.00 στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, προγραμματίζεται εκδήλωση αφιερωμένη στην Μασσαλία, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και φορείς Γαλλοφωνίας Μαγνησίας. Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί να παραστεί ο Φιλίπ Ρέι, Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στην Θεσσαλονίκη.

Χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων της Ναυτικής εβδομάδας είναι ο αύλειος χώρος Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην παραλία του Βόλου, το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, η Κεντρική προβλήτα Λιμένος Βόλου και η Παραλία Αναύρου.

Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι η Μητρόπολη Δημητριάδος δια της «Μαγνήτων κιβωτού», οι φορείς της Γαλλοφωνίας του Βόλου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β. Α.Ε.), η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Θα λάβουν μέρος αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς και σύλλογοι του Βόλου στις εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν ποικίλες δράσεις, με επίκεντρο την θάλασσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου