ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένει παγωμένη η πισίνα

παραμένει-παγωμένη-η-πισίνα-851206

Σε μείζον θέμα εξελίσσεται το ζήτημα που έχει να κάνει με θέρμανση των αθλητικών εγκαταστάσεων από την Εταιρία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ). Ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχει διακοπεί η θέρμανση στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Βόλου στην περιοχή της Νέας Δημητριάδος, με αποτέλεσμα αθλητές, προπονητές, παράγοντες και γονείς να είναι για μία ακόμη φορά ανάστατοι και να καταφέρονται κατά του Δήμου γιατί παραμένει ασυνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στην ΕΠΑ Θεσσαλίας που προμηθεύει το Αθλητικό Κέντρο με τις αναγκαίες ποσότητες φυσικού αερίου. Ωστόσο και στο Δήμο Βόλου οι υπεύθυνοι δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για τη συμπεριφορά τους. Δεν είναι δυνατόν απέναντι σε ένα μεγάλο καταναλωτή, όπως είναι ο Δήμος Βόλου, η ΕΠΑ να έχει μία τέτοια συμπεριφορά και με την παραμικρή καθυστέρηση στην πληρωμή του λογαριασμού να σταματά η τροφοδοσία κοινωφελών εγκαταστάσεων του Δήμου, όπου αθλούνται χιλιάδες παιδιά και νέοι της πόλης. Σημειώνεται πως η τροφοδοσία του ΕΑΚ έχει σταματήσει από την περασμένη εβδομάδα, καθώς η ΕΠΑ δεν έχει εξοφληθεί τους τελευταίους λογαριασμούς που είναι απλήρωτοι και που ανέρχονται σε 60.000 ευρώ. Μόλις πληρωθούμε τη δόση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, στους οποίους έχει ενσωματωθεί τα τελευταία χρόνια και η κρατική επιχορήγηση προς τα ΕΑΚ όλης της χώρας που έχουν περιέλθει στους Δήμους, θα πληρωθούν οι λογαριασμοί, λένε τόσο ο Πρόεδρος του ΕΑΚ Απόστολος Καψιώτης όσο και ο ταμίας του Δήμου Βόλου Χρ. Σιγάλας. Η ΕΠΑ Θεσσαλίας στις αιτιάσεις του Δήμου Βόλου ότι θα πρέπει να υπάρξει μία διαφορετική μεταχείριση απέναντι στους Δήμους που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για τη θέρμανση των δημοτικών εγκαταστάσεων, υποστηρίζει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει μεμονωμένα μόνο για το Βόλο και οποιαδήποτε λύση επιλεγεί θα είναι απόρροια μίας συνολικότερης ρύθμισης και πρόνοιας που πρέπει να υπάρξει για όλους τους ΟΤΑ σε όλη την περιοχή αρμοδιότητάς της.

Ο Πρόεδρος του ΕΑΚ Βόλου και δημοτικός σύμβουλος Βόλου Απόστολος Καψιώτης σημειώνει ότι το θέμα με τις οφειλές προς την ΕΠΑ δεν είναι πρόβλημα που υπάρχει μόνο στο Βόλο. Η δυσμενής οικονομική συγκυρία για τους ΟΤΑ έχει ως αποτέλεσμα ανάλογα προβλήματα να αντιμετωπίζουν και πολλοί άλλοι ΟΤΑ της χώρας (π.χ. Θεσσαλονίκη) που ζητούν εναγωνίως οικονομική ενίσχυση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των αθλητικών τους εγκαταστάσεων. Μέχρι πανελλήνια πρωταθλήματα αναβλήθηκαν λόγω οικονομικών προβλημάτων, λέει ο Πρόεδρος του ΕΑΚ Βόλου, ενώ από την πλευρά του ο δημοτικός ταμίας διαβεβαιώνει ότι τα χρήματα που ήλθαν από την Πολιτεία για τις αθλητικές εγκαταστάσεις μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), περίπου 1.500.000 ευρώ, έχουν απορροφηθεί στο σύνολό τους για το σκοπό για τον οποίο έχουν διατεθεί, ενώ επιπρόσθετα ο Δήμος Βόλου έχει διαθέσει από δημοτικούς πόρους επιπλέον 500.000 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων του προϋπολογισμού του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου.

Χόρτο στο «Βοηθητικό»

Εξάλλου θέμα ημερών είναι η σπορά του φυσικού χλοοτάπητα στο Βοηθητικό γήπεδο του Εθνικού Σταδίου Βόλου, το οποίο μετά από τριάντα πέντε περίπου χρόνια αποκτά χόρτο, κάτι που θα βοηθήσει τα μέγιστα στη διεξαγωγή των αγώνων των ερασιτεχνικών σωματείων της περιοχής. Ήδη έχει γίνει όλη η απαραίτητη υποδομή στον αγωνιστικό χώρο και ο πρόεδρος του ΕΑΚ εκτιμά ότι τις πρώτες εβδομάδες του νέου χρόνου το γήπεδο θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες των ομάδων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου