ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένουν ενάμισι χρόνο τη σύνταξη!

περιμένουν-ενάμισι-χρόνο-τη-σύνταξη-471035

Γολγοθάς για όσους κατέθεσαν τα χαρτιά τους και περιμένουν χωρίς μισθό

Ιώβειο υπομονή καλούνται να έχουν δεκάδες μισθωτοί του δημοσίου μέχρι να λάβουν τη σύνταξή τους. Αποχώρησαν, έχοντας κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, προκειμένου να προλάβουν νέες επιβαρυντικές ρυθμίσεις και περιμένουν μέχρι και ενάμιση χρόνο για να πάρουν στο χέρι τα πρώτα χρήματα.

Ανείπωτες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην έκδοση των εγκριτικών αποφάσεων για την καταβολή της σύνταξης σε δημοσίους υπαλλήλους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οκτώ και πλέον μήνες στο περίμενε εν δυνάμει συνταξιούχοι υπηρεσιών του δημοσίου στη Μαγνησία, δεν έχουν ακόμη πάρει θετική απάντηση από το Λογιστήριο του Κράτους. Παραπέμπονται κάθε φορά από υπηρεσία σε υπηρεσία και η απάντηση είναι πάντα αρνητική.

Οι αιτήσεις στο Γενικό Λογιστήριο διαθέτουν όλες ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, προωθούνται ωστόσο με πολύ αργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα οι συντάξεις να εκδίδονται σε 15 περίπου μήνες. Τα ίδια και χειρότερα και για το εφάπαξ, αφού μέχρι και 40 μήνες είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν οι περισσότεροι. Υπολογίζεται ότι το Μάιο του 2013 θα πάρουν εφάπαξ οι υπάλληλοι που έκαναν αίτηση στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη του 2010.

Όσοι εξάλλου έκαναν αίτηση τον περασμένο Ιανουάριο θα πάρουν σύνταξη το πρώτο τρίμηνο του 2012, ενώ όσοι κατέθεσαν τα χαρτιά από τις 20 Ιανουαρίου ως τα τέλη Φεβρουαρίου του ’10 δεν θα πάρουν εφάπαξ πριν το 2ο τρίμηνο του 2012.

Το εφάπαξ πάει για το 3ο τρίμηνο του 2012 για όσους κατέθεσαν αιτήσεις από αρχές Μάρτη ως τέλη Απρίλη του 2010, ενώ το τελευταίο τρίμηνο του 2012 θα μπει το εφάπαξ όσων έκαναν τα χαρτιά τους μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου του ’10.

Το 2013 θα πάρουν το εφάπαξ όσοι έκαναν αιτήσεις από τέλη Ιουνίου ως και τον Αύγουστο

«Είναι λογικό οι συνάδελφοι να νιώθουν απογοητευμένοι. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο στο Ταμείο μας και η ανασφάλεια είναι καθημερινό συναίσθημα» επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Δημήτρης Κουτσούκος.

«Είναι αίσχος. Όταν ζητούσαν από εμένα να πληρώσω τις εισφορές μου, πλήρωνα τα πάντα στην ώρα τους. Τώρα που χρειάζομαι εγώ τα χρήματα, με έχουν στο περίμενε έναν ολόκληρο χρόνο. Και δεν ξέρω πόσο ακόμη. Με ρώτησε κανείς πώς ζω;» σχολίαζε χθες στον «Τ» από την πλευρά της η Σ.Ε., υπάλληλος που κατέθεσε τα χαρτιά της πριν ένα οκτάμηνο και ακόμη περιμένει σχετική ειδοποίηση.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου