ΤΟΠΙΚΑ

Παπούτσια σε παιδιά που έχουν ανάγκη

παπούτσια-σε-παιδιά-που-έχουν-ανάγκη-823974

Χαμόγελα και 150 ζευγάρια παπουτσιών θα προσφερθούν στους νεαρούς φιλοξενούμενους τεσσάρων δομών του Βόλου από το «Μαζί για το παιδί», που ταξιδεύει για τέταρτη συνεχή χρονιά σε όλη την Ελλάδα και την Τρίτη 12 Ιουνίου θα βρίσκεται στη Μαγνησία.

Οι εκπρόσωποι του φορέα θα διανείμουν παπούτσια στην «Κιβωτό του Κόσμου», στο Ορφανοτροφείο του Βόλου, στον Ξενώνα της Αρσις που βρίσκεται στην Μακρινίτσα και το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αγριάς.

Το «Μαζί για το Παιδί», Ενωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας καινούργια ζευγάρια παπούτσια σε περισσότερους από 200 φορείς που στηρίζουν παιδιά από οικογένειες άπορες ή με χαμηλό εισόδημα. Η δράση υλοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας παπουτσιών TOMS, η οποία στο πλαίσιο της φιλοσοφίας «One For One» προσφέρει ένα δωρεάν καινούριο ζευγάρι παπούτσια, για κάθε ζευγάρι που αγοράζουν οι καταναλωτές.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος, υπεύθυνος Τύπου στο «Μαζί για το παιδί», που πέρυσι προσέφερε 20.000 παπούτσια σε όλη την επικράτεια, υπογράμμισε ότι οι δράσεις διανομής των υποδημάτων γίνονται σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες. Εκπρόσωποι του «Μαζί για το Παιδί» μαζί με εθελοντές επισκέπτονται τους φορείς, εκεί έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά, τα οποία δοκιμάζουν τα παπούτσια πριν τα παραλάβουν, παίρνοντας την καλύτερη ανταμοιβή, χαμόγελα αληθινά και ζεστές παιδικές αγκαλιές.

«Κάθε χρόνο αυξάνονται τα αιτήματα που δεχόμαστε από τον Βόλο, και γι’ αυτό τον λόγο φέτος θα διανεμηθούν παιδικά παπούτσια σε τέσσερις τοπικούς φορείς», επεσήμανε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Το «Μαζί για το Παιδί» είναι δίπλα σε όσα παιδιά χρειάζονται βοήθεια. Καθημερινά υλοποιεί δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας και τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για τα παιδιά και τους νέους σε ανάγκη, και μια από αυτές είναι η διανομή καινούργιων παπουτσιών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου