ΤΟΠΙΚΑ

Ρημάζει η πλαζ Αλυκών

ρημάζει-η-πλαζ-αλυκών-824012

Το άνοιγμα της αυλαίας της θερινής περιόδου βρήκε χθες την πλαζ των Αλυκών κλειστή. Κλειδωμένες οι πόρτες του περιφραγμένου χώρου, ψηλά αγριόχορτα, εγκατάλειψη, καμία κινητικότητα που να δείχνει ότι ξεκινά η προετοιμασία για τη λειτουργία του χώρου. Όπως φαίνεται, η πλαζ των Αλυκών θα μείνει κλειστή για ένα ακόμη καλοκαίρι…

Η πλαζ των Αλυκών παρέμενε επί τέσσερις σχεδόν σεζόν κλειστή. Ο ανάδοχος που είχε αναδειχθεί έως και το 2015 δεν είχε βάλει ούτε καρφί στον χώρο, με τον Δήμο Βόλου να στέλνει το ένα εξώδικο μετά το άλλο για την αξιοποίηση και λειτουργία της πλαζ των Αλυκών.

Τότε είχαν ξεσηκωθεί και οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι είχαν στείλει το δικό τους τελεσίγραφο για τη λειτουργία του χώρου, προκειμένου να μη χάνεται η μία σεζόν μετά την άλλη.

Δεν είναι μόνο οι κάτοικοι των Αλυκών που στερούνται μιας οργανωμένης παραλίας για τα καλοκαιρινά μπάνια τους. Η εικόνα της κλειστής και παραμελημένης πλαζ δρα… αντι-τουριστικά για τους επισκέπτες της περιοχής.

Πέρυσι το καλοκαίρι η πλαζ λειτούργησε. Φέτος, οι κάτοικοι βλέπουν επιστροφή στο… παρελθόν. «Ο χώρος παραμένει κλειστός και δεν υπάρχει καμία κινητικότητα, ούτε εργασίες προκειμένου να ανοίξει και να λειτουργήσει», ανέφερε ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών, Κων. Βιδανόπουλος.

Ο κ. Βιδανόπουλος φοβάται για ένα ακόμη χαμένο καλοκαίρι. «Αυτή τη στιγμή στις Αλυκές έχουν γίνει παρεμβάσεις από τον Δήμο Βόλου για την αναβάθμιση της περιοχής και το μοναδικό μελανό σημείο είναι η πλαζ που είναι κλειστή και εγκαταλελειμμένη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανάδοχος που δεν λειτουργεί την πλαζ, κι άρα δεν έχει και έσοδα, εμφανίζεται ως οφειλέτης των δημοτικών ταμείων, και σε βάρος του έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες.

Όμως οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την τουριστική υποβάθμιση των Αλυκών όσο η πλαζ παραμένει κλειστή και ταυτόχρονα και οι ίδιοι οι κάτοικοι του Βόλου στερούνται της επιλογής να κάνουν ένα κοντινό μπάνιο σε καθημερινή βάση σε οργανωμένη παραλία.

Στις θέσεις τους οι ναυαγοσώστες

Στο μεταξύ, με αφορμή την επίσημη έναρξη της κολυμβητικής περιόδου, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Ζέρβας προχώρησε σε επιθεώρηση των ναυαγοσωστικών βάθρων. Ολοι οι ναυαγοσώστες βρίσκονται από χθες το πρωί στις θέσεις τους στις παραλίες και θα παραμείνουν εκεί έως και τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βόλου έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες Πλατανιδίων, Αναύρου, Αλυκών, Δημοτική Πλαζ Παγασών, Νέας Αγχιάλου, Καρνάγιο, Χρυσή Ακτή, Πλάκες και Μαμιδάκη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου