ΤΟΠΙΚΑ

Νέο σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο στη Νεάπολη

νέο-σύγχρονο-αθλητικό-κέντρο-στη-νεάπ-851206

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Βόλου που από τον προηγούμενο Ιανουάριο απευθύνθηκε στην ΕΠΟ προτείνοντας τη δημιουργία ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου στο Βόλο, το οποίο θα χρησιμοποιείται από τις ερασιτεχνικές ομάδες ως προπονητήριο αλλά και για τη διοργάνωση αγώνων.
Ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης ,για το σημαντικό αυτό έργο που εάν πάρει σάρκα και οστά δημιουργεί μεγάλες προοπτικές για την αναβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στη Μαγνησία, είχε δύο συναντήσεις στην Αθήνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Βασίλη Γκαγκάτση, ενώ χθες το μεσημέρι και μετά τη σύσκεψη στο Πανθεσσαλικό για τον τελικό του Κυπέλλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα στο γραφείο του δημάρχου Βόλου.
Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκτός από το δήμαρχο Βόλου ο πρόεδρος του ΕΑΚ και αντιπρόεδρος του ΑΟΔΒ Απόστολος Καψιώτης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Θεσσαλίας κ. Αν. Μπατζιάκας και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΘ κ. Βαγγ. Παπαδανιήλ, ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης επανέλαβε την πρόταση της δημοτικής αρχής να παραχωρηθεί στην ΕΠΟ για να κατασκευάσει με δικούς της πόρους, σε έκταση 20 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή της Νεάπολης, ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο για την περιοχή.
Ο δήμαρχος Βόλου μάλιστα ενεχείρισε στον κ. Γκαγκάτση το σχετικό τοπογράφημα της έκτασης στη Νεάπολη που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Βόλου από το 1976 από το Υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Αλέκος Βούλγαρης μόλις ανέλαβε τον προηγούμενο Ιανουάριο, γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη έκταση είναι δημοτική, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες και χαρτογράφησαν την έκταση, σύνταξαν το τοπογραφικό, ανοίγοντας έτσι ουσιαστικά το δρόμο για την αξιοποίησή της.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Βασίλης Γκαγκάτσης τόσο στην συνάντηση που είχε στην Αθήνα τον προηγούμενο Φεβρουάριο, όσο και χθες στη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο, δήλωσε ότι η πρόταση του Δήμου είναι ιδιαίτερα δελεαστική και κινείται προς τη θετική κατεύθυνση στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Συμφώνησε μάλιστα με την άποψη του δημάρχου Βόλου, που εξαρχής επισήμανε ότι αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, αφενός διότι θα δημιουργηθούν νέες σύγχρονες αθλητικές υποδομές που έχει ανάγκη το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αφετέρου θα αναβαθμιστεί και η συγκεκριμένη περιοχή της Νεάπολης που είναι υποβαθμισμένη.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν χθες να συνεχίσουν μαζί με την ΕΠΣΘ τις διαδικασίες, ώστε να “σφραγιστεί” αυτή η συνεργασία με τη δρομολόγηση του Αθλητικού Κέντρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου