ΤΟΠΙΚΑ

«Σπάσαμε αυγά, ανατρέψαμε τα καθιερωμένα…»

σπάσαμε-αυγά-ανατρέψαμε-τα-καθιερωμ-471228

Συλλογική δουλειά, καινοτομική προσέγγιση και αίσθηση των πρωτοβουλιών, μέσα από τις οποίες η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας έπαψε τα τελευταία τέσσερα χρόνια να είναι απλώς το μακρύ χέρι του κράτους υπό το μανδύα της αυτοδιοίκησης και ανέτρεψε καθιερωμένα, είναι το τρίπτυχο που διαπερνά την πολιτική που άσκησε η απερχόμενη νομαρχιακή αρχή, σύμφωνα με τον Απ. Παπατόλια.

Ο απερχόμενος νομάρχης παρουσίασε χθες τον απολογισμό τετραετίας στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου, πλαισιωμένος από τον αιρετό Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, τον πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου Γ. Μπάϊμπα και τον αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δημ. Αλεξόπουλο.

«Ξεπεράσαμε τη στενή διαχειριστική αντίληψη, ανατρέψαμε την παραδοσιακή πολιτική ατζέντα, αναλάβαμε πρωτοβουλίες σε τομείς που μέχρι πρότινος ήταν terra incognita, προετοιμάσαμε το έδαφος για τον Καλλικράτη», ανέφερε ο κ. Παπατόλιας στη χθεσινή παρουσίαση των πεπραγμένων της θητείας του, με τη συμμετοχή νομαρχιακών συμβούλων, νέων περιφερειακών συμβούλων των δύο παρατάξεων και διευθυντικών στελεχών.

Σχετικά με τη δημιουργία δημόσιων υποδομών, ο κ. Παπατόλιας είπε ότι αξιοποιήθηκαν εξαντλητικά όλες οι χρηματοδοτικές δυνατότητες που δόθηκαν στο νομό από την κεντρική διοίκηση και το ΠΕΠ.

Απαρίθμησε τις ενέργειες και τις δράσεις, τις οποίες οργάνωσε η ΝΑΜ, με βάση τις υφιστάμενες χρηματοδοτικές δυνατότητες, σε τρεις κατευθύνσεις: μεγάλα δημόσια έργα με χρηματοδότηση και ευθύνη των οικείων υπουργείων, έργα αποκλειστικής αρμοδιότητας της ΝΑΜ, προεργασία και ωρίμανση μελετών για νέα έργα στο ΕΣΠΑ.

Εκτός από τις δημόσιες υποδομές, ο απερχόμενος νομάρχης παρουσίασε τον απολογισμό στους τομείς της Πολιτικής Προστασίας, της Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, του Τουρισμού και Πολιτισμού, της Παιδείας, των Μεταφορών, του Εμπορίου, του Περιβάλλοντος, της Ανάπτυξης και Βιομηχανίας, της Υγείας-Πρόνοιας, της Εξυπηρέτησης του Πολίτη, της Διοίκησης και Ποιότητας Ζωής.

Παρουσίασε συνοπτικά τη δράση της ΚΕΚΑΝΕΜ και των άλλων Νομικών Προσώπων, καθώς και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η «Κενταύρων Όρος Α.Ε.» για την αξιοποίηση και ανάδειξη του Κεντρικού Πηλίου και του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Σύμφωνα με τον νομάρχη Μαγνησίας, προίκα στην αιρετή Περιφέρεια αποτελούν τα αντιπλημμυρικά έργα στους χειμάρρους Ξηριά και Κραυσίδωνα, τα οποία έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ. «Μαζί με το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Χρειάζεται επίπονη δουλειά και καθημερινή παρακολούθηση για το μεγάλο στοίχημα, το οποίο κερδίσαμε», ανέφερε.

Ο κ. Παπατόλιας έκλεισε την ομιλία του με ολόθερμες και ολόψυχες, όπως είπε, ευχές στη νέα ηγεσία της περιφερειακής διοίκησης για επιτυχία, δύναμη και κουράγιο, δηλώνοντας ότι η παράταξη της οποίας ηγείται θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της για τη στήριξη σε προγραμματικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο των πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν.

Ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της Νομαρχίας για τη συλλογική δουλειά και κάνοντας δημόσια αυτοκριτική μίλησε για την πίεση που ασκήθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις, «όταν γινόμασταν πιο απαιτητικοί, ξεχνώντας τις παθογένειες του θεσμού».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου