ΤΟΠΙΚΑ

Το 2ο Γυμνάσιο Βόλου εξερευνά το Ανάκτορο και το αρχαίο Θέατρο Δημητριάδας

το-2ο-γυμνάσιο-βόλου-εξερευνά-το-ανάκτο-825041

Προγραμματισμένες επισκέψεις πραγματοποίησε,κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, η Γ΄ τάξη του 2ο Γυμνασίου Βόλου, στον «Αρχαιολογικό χώρο του Ανακτόρου της Αρχαίας Δημητριάδας και στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου»,με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Βόντζου Βαρβάρας, Χαρμάνη Σοφίας, Λάππα Χριστίνας και Σπένδα Χρυσούλας. Στο αρχικό στάδιο της ξενάγησης, στον Αρχαιολογικό χώρο του Ανακτόρου της Αρχαίας Δημητριάδας, προηγήθηκε μια μικρή άτυπη συνέλευση που θύμιζε «το Κοινό των Μαγνήτων», κατά την οποία οι μαθητές ενημερώθηκαν εκτενώς για την ιστορία του χώρου και εμπέδωσαν τις γνώσεις τους, με τη βοήθεια ειδικού σταυρολέξου και ενημερωτικού φυλλαδίου.

Ακολούθησε, στο δεύτερο στάδιο της ξενάγησης, περιήγηση από την εξαίρετη αρχαιολόγο κα. Τριανταφυλλοπούλου Πελαγία, όπου δόθηκε στους μαθητές η ευκαιρία να δουν insitu αρχαίους τάφους, άλλα αρχαιολογικά ευρήματα και σχηματίσουν μία «εικόνα» για την αρχαία πόλη εκείνης της περιόδου και το τείχος της.

Κατά τo τρίτο μέρος της επίσκεψης, οι μαθητές οδηγήθηκαν πεζή στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Δημητριάδας. Περπάτησαν παράλληλα με τα «Δόντια» και συζητώντας, έμαθαν συγχρόνως με την προσωπική παρατήρηση, για την κατασκευή, τη λειτουργία καθώς και τη συντήρηση του Αρχαίου Υδραγωγείου. Παλιές και νέες, ζωντανές ή ξεχασμένες μνήμες αναβίωσαν στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου.Τόσο στον Αρχαιολογικό χώρο του Ανακτόρου της Αρχαίας Δημητριάδας, όσο και στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Δημητριάδας, η φιλοξενία και η προθυμία των ανθρώπων που τους υποδέχτηκαν και τους ξενάγησαν, ήταν υποδειγματικές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου