ΤΟΠΙΚΑ

Στο αρχείο η μήνυση κατά της ΕΒΟΛ

στο-αρχείο-η-μήνυση-κατά-της-εβολ-825199

Στο αρχείο τέθηκε από την Εισαγγελία Βόλου, με έγκριση και του Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, η μήνυση που είχε κατατεθεί κατά της κατά της ΕΒΟΛ, οδηγώντας πέρυσι το καλοκαίρι τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου Νικήτα Πρίντζο να μιλήσει για «οικονομικά συμφέροντα που βυσσοδομούν κατά της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος της γαλακτοβιομηχανίας δεν διαπιστώθηκε, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, κανένα μεμπτό από ποινικής άποψης στοιχείο.

Εντούτοις, πέρυσι το καλοκαίρι δύο δημοσιογράφοι περιφερειακού καναλιού κατηγορούσαν την ΕΒΟΛ για ρύπανση του περιβάλλοντος.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, διενήργησε προκαταρκτική εξέταση και στο πλαίσιό της παρήγγειλε τη διενέργεια ελέγχων από ανεξάρτητο εργαστήριο.

Οι αποκλίσεις που είχαν διαπιστωθεί λόγω βλάβης του βιολογικού καθαρισμού αποδείχτηκε ότι ήταν οριακές, ενώ και η ΕΒΟΛ προχώρησε άμεσα και έγκαιρα στην αποκατάσταση της βλάβης.

Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με τη λήψη καταθέσεων από κάθε αρμόδιο. Το αποτέλεσμά της διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας που ενέκρινε την αρχειοθέτηση της δικογραφίας.

Το πολυσέλιδο ντοσιέ που συνόδευε τη μήνυση διαπιστώθηκε ότι δεν περιείχε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τις κατηγορίες.

Οι ισχυρισμοί οι οποίοι στρέφονταν και κατά των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών ότι συγκαλύπτουν την υπόθεση λόγω συμφερόντων, αποδείχτηκαν πέρα για πέρα ότι ήταν αστήρικτοι.

Επισημαίνεται ότι τότε ο πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας είχε κάνει λόγο για «θλιβερούς ψεύτες και συκοφάντες».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου