ΤΟΠΙΚΑ

Διακινούσαν χασίς με κομπίνες…

διακινούσαν-χασίς-με-κομπίνες-851206

Κύκλωμα διακίνησης ποσοτήτων χασίς στο Βόλο «έσπασε» το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Έξι άτομα, τα οποία έπεσαν σε καλοστημένα αστυνομική παγίδα, συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Το άνοιγμα των δεμάτων που παρέδωσαν σε αστυνομικό ο οποίος υποδύθηκε τον υποψήφιο αγοραστή, αποκάλυψε ότι εκτός από διακινητές ακατέργαστης κάνναβης ήταν και απατεώνες…

Τέσσερα δέματα παρέδωσαν σε προκαθορισμένο ραντεβού με αστυνομικό, στο πλαίσιο επιχείρησης που έστησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Η συμφωνία ήταν να λάβουν ποσό 7.000 ευρώ για ποσότητα τεσσάρων κιλών.

Τα δέματα είχαν χασίς, αλλά 50 συνολικά γραμμαρίων. Μια ποσότητα που κάλυπτε το υπόλοιπο περιεχόμενο, το οποίο αποτελούνταν από μικρά πλαστικά μπουκάλια νερού.

Τα έξι άτομα κατηγορούνται για εμπορία ναρκωτικών και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για πέντε άντρες ηλικίας από 19 έως 24 ετών και μία γυναίκα 17 ετών, όλοι τους υπήκοοι Αλβανίας.

Αξιοποιώντας πληροφορίες για τη δράση τους, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου έστησε επιχείρηση για τη σύλληψή τους. Οι νεαροί αλλοδαποί προσήλθαν σε ραντεβού που έδωσε αστυνομικός υποδυόμενος τον υποψήφιο αγοραστή μεγάλης ποσότητας, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στα Πευκάκια.

Με την παράδοση των τεσσάρων δεμάτων και την παραλαβή των 7.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα δόθηκε το σήμα για τη σύλληψή τους. Οι τρεις αλλοδαποί προέβαλαν αντίσταση επιχειρώντας να διαφύγουν, όμως συνελήφθησαν.

Τα στοιχεία της προανάκρισης οδήγησαν σε 19χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος φέρεται ως εγκέφαλος της συμμορίας. Στο σπίτι του εντοπίστηκε νέα ποσότητα χασίς 50 γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκε ποσότητα 100 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, τα δύο επιβατικά αυτοκίνητα με τα οποία οι δράστες μετέβησαν στα Πευκάκια ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Σήμερα θα απολογηθούν για τις πράξεις τους στον Ανακριτή Βόλου. Εκτός από τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, τους τρεις από τους συλληφθέντες βαρύνει η κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου