ΤΟΠΙΚΑ

Κατάλληλες για κολύμβηση οι ακτές του Βόλου

κατάλληλες-για-κολύμβηση-οι-ακτές-του-851206

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του αγωγού λυμάτων από το βιολογικό καθαρισμό στο Αγκίστρι

Τα νερά κολύμβησης στις ακτές του Βόλου είναι απολύτως κατάλληλα, σύμφωνα με τις μικροβιολογικές αναλύσεις που έκανε η ΔΕΥΑΜΒ στον Άναυρο,στις Αλυκές και τα Πευκάκια για τα κολοβακτηριοδειή, λόγω της εκροής του αγωγού στον Ξηριά.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η επισκευή του καταθλιπτικού αγωγού επεξεργασμένων λυμάτων από το Βιολογικό Καθαρισμό στο Αγκίστρι την Κυριακή, οπότε και τέθηκε σε λειτουργία το αντλιοστάσιο διάθεσης και έπαυσε η παροχέτευση του επεξεργασμένου λύματος στον Ξηριά.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των ακτών κολύμβησης εγγύς του Πολεοδομικού Συγκροτήματος και αποδείχθηκε ότι είναι απολύτως ασφαλείς οι ακτές για τους κολυμβητές.

Δείγματα ελήφθησαν από τον Άναυρο, τα Πευκάκια, τις Αλυκές, ενώ στην ακτή του Ξενία δεν ήταν δυνατή η δειγματοληψία λόγω ύπαρξης επιφανειακών ρύπων (μπουκαλιών, πλαστικών σάκων, κ.α.λ) και θολότητας λόγω του νοτίου ανέμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών εξετάσεων που έγιναν με ανώτατο όριο στα ολικά κολοβακτηριοειδή τα 10.000cfu/ml, στον Άναυρο οι αναλύσεις έδειξαν 410 cfu/ ml, στα Πευκάκια 20 cfu/ ml και στις Αλυκές 10 cfu/ ml

Στα κοπρανώδη κολοβακτηριοειδή οι αναλύσεις έδειξαν 110 cfu/ ml με ανώτατο όριο τα 2000cf/ml στον Άναυρο και μηδέν στα Πευκάκια και τις Αλυκές. Μηδενικές ήταν οι μετρήσεις εξάλλου στον Άναυρο, τα Πευκάκια και τις Αλυκές στους κοπρανώδεις στρεπτόκοκκους.

Πριν την έξοδο του Βιολογικού στο φρεάτιο οι αντίστοιχες μετρήσεις έδειξαν ότι τα ολικά κολοβακτηριοειδή ανέρχονται στα 220.000cfu/m, στον Ξηριά πριν την έξοδο του αγωγού στα l 360 cfu/ml, και στη γέφυρα της Μπουρμπουλήθρας στον Ξηριά στα 110 000 cfu/ml, ενώ στα κοπρανώδη κολοβακτηριοειδή αντίστοιχα στο Βιολογικό μετρήθηκαν στα 10.000 cfu/ml, 100 μέτρα από την έξοδο του Ξηριά στα 11 cfu/ml, και στη γέφυρα της Μπουρμπουλήθρας στα 4.000 cfu/ml.
Τέλος οι κοπρανώδεις στρεπτόκοκκοι μετρήθηκαν στα 63.00 cfu/ml, 100 μέτρα πριν την έξοδο του αγωγού στα 100 cfu/ml και στη γέφυρα της Μπουρμπουλήθρας στα 21.000 cfu/ml.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, χθες το Βιολογικό Καθαρισμό επισκέφτηκε κλιμάκιο από τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Υγείας της ΝΑΜ, το Χημείο του Κράτους και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
Λήφθηκαν δείγματα από την είσοδο και την έξοδο των εγκαταστάσεων τα οποία θα εξεταστούν από το Χημείου του Βιολογικού, από το εργαστήριο του Χημείου του Κράτους στο Βόλο καθώς και από το Κέντρο Υγιεινής και Περιβάλλοντος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, οι φυσικοχημικές παράμετροι, ενώ οι μικροβιολογικές αναλύσεις θα γίνουν στο Κέντρο Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου