ΤΟΠΙΚΑ

Η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων

η-καταβολή-του-δώρου-χριστουγέννων-471302

Σε επιφυλακή για το Δώρο των Χριστουγέννων στον Ιδιωτικό Τομέα το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Έντονος προβληματισμός για επιχειρήσεις στο χώρο των υπηρεσιών που δεν καταβάλλουν τις αποδοχές στους εργαζόμενους, ενώ εκφράζονται φόβοι εν όψει και της λήξης της χρονικής προθεσμίας σήμερα για το δώρο των Χριστουγέννων. Αποφασισμένη η Διοίκηση να καταγγείλει τους εργοδότες, ζητώντας να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία.

Υπό αμφισβήτηση ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος εξέφρασε χθες τον προβληματισμό του στη συνεδρίαση της ολομέλειας σχετικά με την καταβολή του δώρου από τους εργοδότες στους εργαζόμενους σήμερα, τελευταία ημέρα λήξης της προθεσμίας.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος Θ. Παπαδημόπουλος, 45 εργαζόμενοι στην Ατλάντικ δεν έχουν πληρωθεί ακόμη το Νοέμβριο και είναι αμφίβολο αν θα τους καταβληθεί σήμερα το δώρο των Χριστουγέννων, ενώ παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν 35 εργαζόμενοι σε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα της Αγριάς.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ ζήτησε από τα μέλη της διοίκησης να είναι σε επιφυλακή σήμερα, τελευταία ημέρα καταβολής του δώρου, εκτιμώντας ότι ίσως και εργοδότες άλλων χώρων να μην το καταβάλουν, όπως έχουν υποχρέωση από το νόμο.

Οι 45 εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ Ατλάντικ χθες μετέβησαν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και ζήτησαν την παρέμβαση του θεσμικού οργάνου προκειμένου να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

Το ΕΚΒ προσανατολίζεται να συγκαλέσει τριμερή στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να ζητήσει από τους αρμοδίους της συγκεκριμένης αλυσίδας να αποσαφηνίσουν τη θέση τους όσον αφορά στην πορεία της αλυσίδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νυν επιχειρηματίες έχουν καταθέσει αίτηση να υπαχθούν στο άρθρο 99, ωστόσο το μέλλον των 45 εργαζομένων στο Βόλο είναι αβέβαιο όσο ποτέ και όπως έγινε γνωστό χθες πιθανότατα το προσωπικό θα προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Στην περίπτωση της γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας στην Αγριά, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΚΒ, παρατηρείται πολύ συχνά καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων στους 35 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης μέχρι και τρεις μήνες, ενώ η αποπληρωμή γίνεται τις περισσότερες φορές μετά από παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας. Σήμερα αναμένεται παρέμβαση από το ΕΚΒ ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου